#RSD15: Drukke planning voor The Homesick #RSD15: Drukke planning voor The Homesick

Veel spelen en kans op veel snelheidsboetes op één dag

, Bente Hout

#RSD15: Drukke planning voor The Homesick

Veel spelen en kans op veel snelheidsboetes op één dag

Bente Hout ,

Op 18 april 2015 is het weer zover: Record Store Day. De dag waarop artiesten en miljoenen muziekliefhebbers wereldwijd samenkomen om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. Daarnaast ook de dag waarop zeer exclusieve releases verschijnen en een heleboel artiesten spelen (in platenzaken) om zichzelf en hun releases te promoten. Ons inmiddels welbekend trio The Homesick uit Dokkum is ook van de partij. Zij zijn tijdens RSD te zien in Leeuwarden, Utrecht en Breda. We spraken hierover met bassist Jaap van der Velde.

Hoe gaat het met The Homesick en waar zijn jullie momenteel mee bezig?
"Momenteel genieten we van het lekkere weer. Daarnaast spelen we een aantal shows met Rats on Rafts en werken we aan nieuwe hits. Doom-jazz kvlt-core hits. Verder hebben we de afgelopen tijd in de studio gezeten voor een nieuwe single die in de loop van het jaar/de lente uit gaat komen."

Jullie spelen drie in-stores op Record Store Day, in verschillende steden. 
Is het een bijzondere dag voor jullie?
"Record Store Day biedt ons naast de mogelijkheid om onze muziek in platenzaken aan verschillend publiek te laten horen, ook nog de kans om meerdere snelheidsboetes te krijgen op één dag. Drukke planning. Verder hebben wij zelf deze Record Store Day geen release, maar spelen is nooit verkeerd."
 
Wat zijn je favoriete platen van dit moment en waarom?

"De nieuwe Lighting Bolt (Fantasy Empire) en de nieuwe Liturgy (The Ark Work) vind ik persoonlijk wel leuk. Ook zijn we allemaal wel redelijk enthousiast over Viet Cong. Verder is Rats on RaftsTape Hiss de beste Neerlandsche rockplaat sinds Alles Uit De Kast van De Kast (1993). 

Duidelijk. Luister je zelf veel op vinyl?
"Wij luisteren alle drie onze muziek via Tidal, de nieuwe streaming dienst van Jay-Z. Vinyl is veel te duur en via Tidal kun je exclusief nieuwe video’s van Rihanna en Kid Cudi bekijken. Op vinyl kun je geen video’s bekijken!"
 
Maar waarom denk je dan dat vinyl de laatste jaren weer helemaal terug aan het komen is?
"Omdat we weer uit de crisis zijn. Dan hebben mensen weer eens wat geld te besteden en dan geven ze dat direct weer uit aan oude troep. Ik denk ook dat het komt omdat vinyl voor sommige mensen beter klinkt. En het fysieke proces van een plaat daadwerkelijk op de speler leggen is voor sommige mensen wel iets wat het leuk maakt, denk ik."
 
Zijn er releases of optredens op RSD dit jaar waar je zelf naar uitkijkt?
"Niet per se, ik hoop alleen dat we het zelf logistiek gaan redden."
 
Oké, tot slot, hebben jullie nog leuke plannen voor de komende maanden?
"We gaan naar Vlieland (zwembroek mee), we gaan in de zomer heel vaak bier drinken op een steiger in Dokkum, we gaan een mooie single uitbrengen, we gaan veel spelen en hopelijk een keertje cocaïne snuiven van de venusheuvel van een internationaal topmodel."
 

The Homesick checken in Leeuwarden op Record Store Day? Om 11.00 spelen ze in Licks. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland