Orgel Vreten in Beeld Orgel Vreten in Beeld

Vol gas rockt en funkt de band zich door de show heen

, Foto's: Rick Slagter

Orgel Vreten in Beeld

Vol gas rockt en funkt de band zich door de show heen

Foto's: Rick Slagter ,

De heren van Orgel Vreten zijn graag geziene gasten in Friesland. Zo speelde de band vorig jaar meermaals in de provincie. Ze spelen in Romein, maar ook op Oerol met hun theater voorstelling De Wederopstanding. De band is eveneens bij aan de aftrap van het Friese culturele seizoen tijdens het UIT festival 2014 in Leeuwarden. De release van de nieuwe plaat Komrad brengt de heren opnieuw in Friesland, nu in Het Bolwerk in Sneek. Een optreden van Orgel Vreten staat altijd garant voor een enerverend avondje.

“Wat is Orgel Vreten in het Fries?” vraagt Thijs Schrijnemakers bij aanvang van het. “Orgel Fretten...? Okay, welkom bij Orgel Fretten!” De toon is gezet. 

Vol gas rockt en funkt de band - met twee afgeleefde Hammondorgels als spil - zich door de show heen. Een goed gebruik van Orgel Vreten is dat ze gasten meenemen, in Sneek is dit ook het geval. Deze avond zijn het Marcel Veenendaal, zanger van Di-rect en drummer van de support act The Machete Nightclub, en dichter Dennis Gaens. Voor de rest is het instrumentale acrobatiek van Darius Timmer en Thijs Schrijnemakers op, over en onder hun orgels.

----
Waar: Poppodium Het Bolwerk, Sneek
Wanneer: Vrijdag 24 april 2015
Opkomst: Goed
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland