Oliver's Cinema in Beeld Oliver's Cinema in Beeld

Muziek die zich nauwelijks in een hokje laat plaatsten

, Foto's: Ronald de Jong

Oliver's Cinema in Beeld

Muziek die zich nauwelijks in een hokje laat plaatsten

Foto's: Ronald de Jong ,

Eric Vloeimans is het uithangbord van de Nederlandse jazz en ook Europees gezien behoort hij tot de top. Onlangs formeerde hij met de accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann een nieuw ensemble, Oliver’s Cinema. Filmische klanken waarbij het lenige geluid van de cello, de wonderschone improvisaties van de accordeon en de fluwelen tonen van de trompet zich verstrengelen. De heren deden zaterdag Theater Sneek aan.

Oliver's Cinema: drie muzikanten, geen vocalen. Het trio met als blikvanger trompetist Eric Vloeimans - bij het grote publiek vooral bekend door zijn optredens in DWDD - neemt je mee in een muzikale droom waar ze zelf ook niet echt een definitie van hebben.

Muziek van een mooie zomerdag liggend in het lange gras tot een wandeling op een heet zandpad in Afrika met alleen de wind als verkoeling. Met veel liefde omarmen de heren hun instrumenten. Deze worden in al hun facetten - zuigen, strelen, blazen en kloppen - gebruikt en de variatie aan geluiden en indrukken is groot. De muziek die zich nauwelijks in een hokje laat plaatsten. Een verrassend en indrukwekkend optreden.

----
Gezien: Oliver's Cinema (Eric Vloeimans, Tuur Florizoone en Jorg Brinkmann)
Waar: Theater Sneek, Sneek
Wanneer: Zaterdag 25 april 2015
Opkomst: Redelijk
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland