3VOOR12/Friesland tipt: week 15 3VOOR12/Friesland tipt: week 15

Een zwartgeklede dichter, blazers uit de Galgenstraat en duistere neofolk

, Tekst: Dolf de Vlugt

3VOOR12/Friesland tipt: week 15

Een zwartgeklede dichter, blazers uit de Galgenstraat en duistere neofolk

Tekst: Dolf de Vlugt ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Dolf de Vlugt.

Jules Deelder & Bas van Lier: De Deeldeliers
(Donderdag 9 april 2015, 20:00 uur, Poppodium Romein Leeuwarden)
Het is jazz maar dan zonder eindeloze, ingewikkelde solo’s. De Deeldeliers komen naar Leeuwarden voor een pot recht-toe-recht-aan jazz. Oldskool jazz welteverstaan, "want vroegâh was de jazz nog niet free, maar het swingde wel", aldus Jules Deelder. De zwartgeklede Rotterdammer staat donderdagavond niet op het podium als speedpoëet of BN’er maar als rasechte liefhebber. Als zanger en anekdoteverteller vormt hij het middelpunt van de act. Verder bestaat de Deeldeliers uit hammond-koning Bas van Lier, saxofonist Boris van der Lek en drummer/percussionist Erik Kooger. In februari lanceerden de Deeldeliers hun nieuwe LP met de veelzeggende titel Deeldelirium.

Gallowstreet Brass Band + ZIEK
(Vrijdag 10 april 2015, 20:00 uur, Podium Asteriks Leeuwarden)
Degene die de warme saxofoonsound van De Deeldeliers heeft gemist zal genoeg blazers treffen tijdens het optreden van de Gallowstreet Brass Band. Vrijdagavond staat Podium Asteriks bol van de zomerse sound van deze Amsterdamse blazersbrigade. Geïnspireerd door het bruisende nachtleven van Amsterdam heeft Gallowstreet (vernoemd naar de Amsterdamse Galgenstraat) menig publiek aan het dansen gekregen. In oktober 2014 brachten ze daarom hun eerste, titelloze EP uit. Daarop staan zes warme tracks die op vrijdagavond ongetwijfeld te horen zijn. Bovendien staat de Gallowstreet Brass Band ook bekend om hun spetterende cover van TNHGT's Higher Ground.

King Dude
(Vrijdag, 10 april 2015, 20:00 uur, Poppodium Romein Leeuwarden)
Voor het duistere werk zit je vrijdagavond in Poppodium Romein helemaal goed. King Dude staat voor, en is bij menig liefhebber ook wel bekend als Thomas Jefferson Cowgill. Maar in plaats van metal en hardcore laat King Dude een compleet andere kant van zichzelf zien. Zijn optredens vormen vaak een mix van blues, folk, americana en country, omringd door een dikke zwarte rand. Johnny Cash, maar dan nog zwarter. King Dude is de duisternis in levende lijve, de muzikale uitdrukking van The Walking Dead. In 2014 heeft hij een album uitgebracht genaamd Fear. Ook dit jaar verscheen zijn single Deal With The Devil.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland