3VOOR12/Friesland tipt: week 14 3VOOR12/Friesland tipt: week 14

Gitaren, gitaren, stoere mannen en gitaren

, Tekst: Sjoukje Werkman

3VOOR12/Friesland tipt: week 14

Gitaren, gitaren, stoere mannen en gitaren

Tekst: Sjoukje Werkman ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van eindredacteur Sjoukje Werkman.

Een veelbelovende start van een lekker lang weekend, met een dag die niet voor niets tot Goede Vrijdag is benoemd. De paasbrunch kun je alvast wel afzeggen trouwens, dat wordt een biertje met wat lekkers in de Harmonie

(vrijdag 3 april, 20.00 uur, Podium Asteriks in Leeuwarden)

Een explosieve mix van indie, blues en rock. Het zware, grimmige geluid van Peter Dreimanis gecombineerd met de lieflijke stem van Leah Fay vormt het herkenbare geluid van July Talk, all the way from Candada. Support komt van Glossy Jesus (zware teksten, luchtige rock) en Icky Pack, het succesvolle duo met local heroes Yorn Overwijk en Jelmer Terwal. Kom maar gewoon kijken, het wordt vet. 

(vrijdag 3 april, 21.00 uur, Poppodium het Bolwerk in Sneek)

Tijdens het MadNes Festival kon je niet om dit gezelschap heen. Grove, ruige baarden tussen het surfvolk, op z’n minst een opvallende verschijning. Gemist? Ze komen terug naar Friesland, in Sneek deze keer. Op het snijvlak van country, folk en een vleugje blues, daar vind je de Pine Needle Miners. Geïnspireerd door de grote jongens van de bluegrass en met een uitstraling alsof ze de zuidelijk Amerikaanse moonshine zelf hebben gebrouwen, brengen de mannen uit Meppel een stukje Amerika mee naar Sneek. Cheers! 

(zondag 5 april, 13.00 uur, Staddsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden)

Vergeet de paasbrunch en laat iemand anders die eieren maar zoeken. Jouw eerste dag staat volledig in het teken van snoeiharde metal. Indoor, dus mocht het regenen en waaien heb je alsnog een goede reden om te gaan. Bijzonder op het programma - naast een headliner als Vanderbuyst en lokale favoriet Cornered - is de competitie Highway to Hell. Bands uit Friesland, Groningen en Drenthe strijden om een een plekje op de poster van Into The Grave en Dokkem’ Open Air. Een brute start van je Paasweekend. 

Moet je toch verplicht op de bank blijven zitten? Zorg dan dat je de perfecte geluidskwaliteit voor je favoriete muziek in huis haalt. Vrolijk Pasen! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland