Lichte paniek, maar alles in de macht bij Neushoorn Lichte paniek, maar alles in de macht bij Neushoorn

Vertraging in oplevering gooit roet in het eten van programma

, Marije Heida

Lichte paniek, maar alles in de macht bij Neushoorn

Vertraging in oplevering gooit roet in het eten van programma

Marije Heida ,

Op de bouwplaats van Neushoorn zijn de contouren van het gebouw langzaamaan vorm aan het krijgen. Met man en macht wordt er gewerkt om de deadline te halen voor de eerste optredens die gepland staan in oktober. Helaas ziet de aannemer het ruim een maand van tevoren niet zitten om het pand vrij te geven voor eind september. Dat betekent als een idioot bellen, faxen en e-mailen voor onder andere programmeur Wietze Meetsma.

“Toen we het hoorden zijn we eerst zelf gaan kijken waar we naar konden uitwijken. Het bleek dat we gelukkig een aantal optredens kwijt konden in De Harmonie. Diezelfde ochtend kreeg ik al een smsje van Iduna, het Bolwerk belde en Asteriks gaf aan wel wat te willen overnemen. Zelf hebben we Schaaf nog benaderd en eigenlijk is alles binnen twaalf uur bevestigd voor andere locaties”, vertelt Wietze. 

Het programmeren van bands onder deze omstandigheden is sowieso een spannende aangelegenheid. Ondanks dat er inmiddels veel herkenbaar is in het pand qua aanbouw, moet er nog heel veel gebeuren. In en om het gebouw krioelt het van werklui die keihard proberen het werk af te krijgen. Dat er bij een dergelijk groot project vertraging optreedt, is bijna onvermijdelijk. Toch zijn de programmeurs Wietze en Michel Pitstra vol goede moed aan de slag gegaan om artiesten en bands vast te leggen. Halverwege de zomer stroomden de eerste namen binnen van bijvoorbeeld Extince, Taake en My Baby, evenals de ‘vaste bewoners’ van het pand techno-collectief Influenza* en doom/stoner festival Into The Void. 
 


Het vol plannen van de Neushoornpodia gaat dus best voorspoedig en de website wordt gevuld met een uitgebreide verzameling aan namen. Helaas wordt het deze week echt duidelijk dat de deadline niet gehaald wordt. Een behoorlijke tegenvaller als je als programmeur de trein inmiddels rijdende hebt. Het betekent een paar dagen hard eraan trekken om de trein op een ander spoor te zetten, maar zo goed en zo kwaad is er in een korte tijd met hulp van andere poppodia een groot deel van het programma tot de nieuwe deadline van 21 oktober ondergebracht. 

In het decor van het nieuwe café vertelt Wietze verder: “In principe hadden we graag alles in De Harmonie ondergebracht, met de reden dat het mooi dichtbij is. Maar sommige dingen passen toch beter ergens anders. Bijvoorbeeld Taake en Y&T, beide metal, gaan naar Schaaf. Het enige waar we nog echt mee zitten is Influenza*. Dat is moeilijk ergens anders onder te brengen. Het blijkt door deze situatie ook maar weer wat de noodzaak is dat een podium als Neushoorn er komt. Want waar in de stad kun je een dergelijk technofeest houden? Alles moet om 1 uur ‘s nachts dicht en je zit met allerlei vergunningen. Een optie zou is Club Hemmingway, maar die is voor deze productie te klein. Een andere mogelijkheid is Club Red, maar zij hebben op die avond al een andere productie. We zijn nu nog heel hard aan het werk om te kijken wat andere mogelijkheden zijn voor Influenza*.”
 
Met een aantal hectische dagen achter de rug en nog een dringende taak om Influenza* onderdak te geven, zijn gelukkig een groot deel van de problemen en obstakels opgelost. Voor My Baby, Voyage Direct en Extince volgen nieuwe data, de Hardcore Woensdag is te vinden in Alternatief Rockcafé Mukkes op 30 september, in Schaaf City Theater gaan de versterkers op tien voor Taake (10 oktober) en Y&T (16 oktober) en gaat Podium Asteriks voor de gelegenheid op zondag 11 oktober open voor Friejam Presenteert: Bruut!.Kijk op de site van Neushoorn voor meer informatie over de optredens die nog een nieuwe datum krijgen en de nieuwe locaties.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland