Neushoorn als thuishaven Neushoorn als thuishaven

Deel 8: Influenza*

, Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: David Bais

Neushoorn als thuishaven

Deel 8: Influenza*

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: David Bais ,

In oktober zal Neushoorn eindelijk zijn deuren openen. Een gloednieuwe, culturele plek in hartje Leeuwarden, waarvoor enkele maanden terug Jan Pier Brands als directeur werd aangesteld en de verwachtingen hooggespannen zijn. Naast het organiseren van een heleboel eigen activiteiten, gaat Neushoorn ook samenwerkingen aan met een ruime hand vol Friese initiatieven. De gezichten achter deze initiatieven vertellen over hun plannen en verwachtingen met deze keer: Influenza*

De redactie van 3voor12/Friesland heeft onlangs al eens een kijkje mogen nemen in de splinternieuwe poptempel in spé. Uit ons bezoek kunnen we concluderen dat de ruimtes zich uitermate goed lenen voor een technofeest. Hoog tijd dus om met één van de dance organisatoren te praten over de plannen. Bettina Wolff is de eigenares van In:Vent Productions, bekend van Influenza* en Influenza* XL. Ze werkt namens In:Vent ook mee aan evenementen als Brak op het Plein, Soundshake*, Student Bingo en recentelijk nog Psi-Fi. We praten over verwachtingen, samenwerkingen en de toffe feesten die op de planning staan.

"Mijn verwachtingen van Neushoorn zijn vrij hoog", begint Wolff haar uitleg. "Er staat een goede organisatie klaar met wie ik graag wil samenwerken. Met programmeurs als Wietze Meetsma en Michel Pitstra staat er bij Neushoorn een cultureel open-minded team klaar." Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de dance-programmering. Namens Neushoorn mag hij Leeuwarden naar eigen zeggen voorzien van een ‘enorme portie dance’. Daarom zet hij qua dance breed in, tot groot genoegen van Wolff: "Zij kiezen voor het programmeren van een grote variëteit qua stijlen. Binnen die lijn past Influenza* perfect."

De memorabele Influenza-feesten vonden voorheen grotendeels plaats in De Gloppe. Na het wegvallen van deze illustere tent kiest Wolff voor een verhuizing naar het Ruiterskwartier. De organisator legt uit waarom dit een vooruitgang is:  De nieuwe locatie staat gepositioneerd op een centrale plek in Leeuwarden. Studenten zie je ’s weekends doorgaans in Hemmingway, de alternatieve muziekstijlen tref je aan in Asteriks en de mainstream muziek in Club Red. In Neushoorn tref je simpelweg alles aan." Naast de stijlen spreekt ook de architectuur Wolff aan: "Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan een groot poppodium in het midden van het land. Ondanks de goede aankleding had ik het idee dat de omgeving wat ‘clean’ oogde. Neushoorn straalt meer rauwheid uit, iets wat goed past bij ons concept."


De programmastart van Neushoorn zou aanvankelijk op 25 september jl. ingeluid worden met een knalfeest van Influenza*. Vanwege de vertraagde opening zal het eerste Influenza*-feest plaatsvinden op 30 oktober.  We wisten dat het gebouw nog niet helemaal klaar zou zijn tijdens ons eerste feest in september, maar dat Neushoorn wel al delen wilde gebruiken. Qua rauwheid trok me dat juist erg aan. We hadden voor toen ook een grote naam binnengehaald: Djedjotronik, één van de artiesten van het label Boysnoize Records." Liefhebbers kunnen opgelucht ademhalen. De Franse DJ/producer heeft afgelopen zomer letterlijk de wereld rondgereisd en zal deze maand nog in Paradiso draaien tijdens het tienjarige jubileumfeest van Boysnoize Records. Op 30 oktober is hij de headliner van het allereerste Influenza-feest in Neushoorn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland