#BFF15: Town of Saints In Beeld #BFF15: Town of Saints In Beeld

Indiepop met een vleug folk past Groningers goed

, Tekst: Theo van der Veer | Foto's: Rick Slagter

#BFF15: Town of Saints In Beeld

Indiepop met een vleug folk past Groningers goed

Tekst: Theo van der Veer | Foto's: Rick Slagter ,

Town of Saints is al lang niet maar het duo dat louter folkliedjes ten gehore brengt. De dame, Heta Salkolahti (die overigens van Finse origine is) en heer, Harmen Ridderbos worden live inmiddels geflankeerd door een heuse band en het geluid wat daardoor geproduceerd wordt klinkt volwassen en vol. De vergelijking die wel eens getrokken wordt met Arcade Fire is niet helemaal uit de lucht gegrepen en hoewel het geluid meer naar indiepop neigt is de fidel gebleven!

Town of Saints, Befrijdingsfestival Fryslan, Sena Talentstage, dinsdag 5 mei 2015
 
De opkomst bij het optreden van Town of Saints is buitengewoon goed. De laatste regen van de dag is gevallen en er komen zowaar wat zonnestralen door het wolkendek. Met de muziek van Town of Saints kan het alle kanten op. Op een zon overgoten festivalweide komt de band goed tot zijn recht, maar ook in een klein donker zaaltje gedijt de folkrock prima. Met als enthousiaste boegbeeld zanger Harmen Ridderbos weet de band eenvoudig contact te maken met het publiek. Hierdoor ontstaat een uitgelaten sfeer.

Naast het bekende materiaal van het album Something To Fight With (ook alweer uit 2013), speelt de band vandaag ook enkele nieuwe nummers. Oud of nieuw, het publiek vindt het prachtig en lalt, op aangeven van Ridderbos zelfs nog een paar refreintjes mee. Town of Saints is gewoon een hele fijne band en het optreden op bevrijdingsdag was dik voor elkaar.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland