#BFF15: The Black Cult In Beeld #BFF15: The Black Cult In Beeld

Groningse punkrockers verdienen gewoon een platte vloer

, Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Oscar Anjewierden

#BFF15: The Black Cult In Beeld

Groningse punkrockers verdienen gewoon een platte vloer

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Wat moet er door de hoofden van het garagepunk drietal hebben gespookt toen de mensen vooraan massaal gingen zitten? Tijdens het optreden van The Black Cult blijkt de gladde, steile helling voor de Sena Talentstage voor een moshpit niet de meest praktische locatie. Dus, ja. Dan is zitten toch de beste optie. Desondanks laten de punkrockers uit Groningen-Zuid zich niet van de wijs brengen en trakteren het publiek op een stevige pot punk.

The Black Cult, Befrijdingsfestival Fryslan, Sena Talentstage, dinsdag 5 mei 2015

Frontman Douwe Doorduin en zijn kompanen timmeren momenteel prima aan de weg. Met twee EP’s en een indrukwekkend optreden op ESNS 2015 weet een deel van het publiek wat ze mogen verwachten. Om het kort samen te vatten: korte, intense garagepunk-tracks, zonder omwegen, recht voor je raap. Zo speelt The Black Cult bijvoorbeeld het nummer Riot. Zonder intro legt het trio direct een dijk van een geluid op de mat met als gevolg dat zelfs de ‘zitters’ op de voorste rij ervan achteruit deinzen. 

Zoals gezegd is een moshpit helaas onmogelijk. Toch weten ze onder andere met hun energieke uitvoering van High de aandacht te pakken waardoor het publiek aanzienlijk geniet. Maar wat kost het een moeite. Het kost dusdanig veel moeite dat Doorduin’s prachtige Gibson, na jaren trouwe dienst, van ellende uitelkaar valt. Kortom, met hard werken slaagt The Black Cult in de Prinsentuin met vlag en wimpel. En daarom verdienen de Groningse vrienden de volgende keer de allerplatste vloer van Leeuwarden zodat er vooraan weer lekker gesprongen en gebeukt kan worden.

 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland