#BFF15: Jett Rebel In Beeld #BFF15: Jett Rebel In Beeld

Jett Rebel haalt alles uit de kast maar verdient meer applaus

, Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Keri Stoelinga

#BFF15: Jett Rebel In Beeld

Jett Rebel haalt alles uit de kast maar verdient meer applaus

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Keri Stoelinga ,

Plotseling stroomt het Oldehoofsterkerkhof steeds voller. Jong en oud banen zich een weg naar voren, totdat bewegen haast onmogelijk wordt. Dat allemaal vanwege één van de interessantste headliners van de dag: Jett Rebel. En interessant blijkt de act zeker. Want hoe is het mogelijk dat een set met zoveel energie en temperament toch zo weinig teweegbrengt bij het in grote getale aanwezige Leeuwarder publiek?

Jett Rebel, Befrijdingsfestival Fryslan, Mainstage, dinsdag 5 juni 2015
 
Eén ding staat vast: aan het optreden zelf ligt het niet. Knuffelen met de meisjes vooraan, springen, tussendoor piano spelen, stuiteren, gitaarsolo’s en nog meer springen. Niets is multi-instrumentalist Jett Rebel teveel. De band speelt voornamelijk materiaal van het album Hits For Kids. Maar op één of andere manier lijkt het publiek pas halverwege het optreden wakker te worden tijdens de groovy uitvoering van Tonight. Hoogtepunt van de set betreft een schitterende solo van zangeres Jessica Manuputty. Voor even bereikt de Main Stage tropische temperaturen wanneer deze ‘souldiva’ vol overgave Louise ten gehore brengt. 

Zodoende weet Jett Rebel de ‘dagjesmensen’ op het Oldehoofsterkerkhof deels te vermaken. Alle liefhebbers worden op hun wenken bediend. Alleen bestaat het plein niet louter uit liefhebbers maar ook uit moeder en haar twee zoontjes. Of buurman Joop met zijn labrador. Of gewoon mensen die geen flauw idee hebben wie Jett Rebel is. Kortom, een sterk optreden, te weinig applaus. 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland