#BFF15: 3VOOR12/Friesland tipt… #BFF15: 3VOOR12/Friesland tipt…

Wat moet je zien op het Befrijdingsfestival Fryslân?

, Redactie

#BFF15: 3VOOR12/Friesland tipt…

Wat moet je zien op het Befrijdingsfestival Fryslân?

Redactie ,

Er is veel te doen op muzikaal gebied in de Leeuwarder binnenstad op Bevrijdingsdag. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Onze medewerkers zetten hun tips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je eigenlijk écht gaan zien op het Befrijdingsfestival Fryslân? Check hier de tips van 3VOOR12/Friesland.

(Mainstage, Oldehoofsterkerkhof, 16.20 - 16.55 uur)

Het afgelopen jaar is Leeuwarden al meerdere malen getrakteerd op een optreden van wonderkind Jett Rebel. Deze man heeft niet alleen hart voor muziek, maar ook hart voor de vrijheid, want naast Dotan, Mainstreet en Caro Emerald is hij de landelijke Ambassadeur van de Vrijheid dit jaar. Dat betekent dat Jelte Tuinstra en zijn gevolg vervoerd worden per helikopter en maar liefst vijf podia betreedt in het land. Als je Jett Rebel wilt zien, moet je wel op tijd bij het podium zijn (16.20 uur) want het optreden zal kort maar krachtig zijn. Met inmiddels een goed opgebouwde live-reputatie en een stel lekkere hits in zijn kontzak mag je een spetterend half uur verwachten.  

(Sena Talentstage, Noorderplantage, 16:20 – 16:55 uur)

Voor wie Jett Rebel niet bepaald zijn of haar cup of tea is, is er een prima alternatief in de Noorderplantage. Wanneer het Oldehoofsterkerkhof op het punt staat te bezwijken speelt Town of Saints op de Sena Talentstage in de Prinsentuin. Het Gronings/Finse duo, wat inmiddels verworden is tot een kwartet, staat bij velen nog bekend als folkpop bandje. Maar op de de laatste lp Something To Fight With staat ook gewoon aanstekelijke indiepop (en de viool is gebleven). Ook hier kunt je met een gerust hart een prima feestje verwachten. 

(Sena Talentstage, Noorderplantage, 19:05 - 19:40 uur)

De Groningse vrienden van The Black Cult zijn bezig met het veroveren van Nederland met hun energieke garagepunk. Het debuutalbum komt eraan, maar ga deze band vooral bekijken als ze in de buurt zijn. En kijk aan, op Befrijdingsfestival kun je ze meemaken bij de Noorderplantage, op de Sena Talentstage. Wacht dus nog even met eten, want er moet gesprongen en geraasd worden bij The Black Cult. 

(Mainstage, Oldehoofsterkerkhof, 20.45 - 21.30 uur)

Op Bevrijdingsdag mag de vrijheid gevierd worden en dan heb je aan de heren van Bongo Botrako een hele goede gangmaker. Wanneer de avond valt gaat het feest pas echt beginnen met dit Spaanse gezelschap. De heren speelden eerder op Lowlands en lieten daar een onuitwisbare indruk achter. Ska, rumba, reggae en zelfs een beetje punk vormen de ingrediënten voor deze succesformule. Om een indruk te geven, liefhebbers van Manu Chao zullen zich zeker geen buil vallen aan Bongo Botrako en alle overige Friezen hoogstwaarschijnlijk ook niet. Let op mijn woorden, nog voor de klok negen slaat staat het Oldehoofsterkerkhof te trillen op zijn grondvesten! 


Katzenjammer (Noorwegen)
(Mainstage, Oldehoofsterkerkhof, 22.00 - 23.00 uur)
Het laatste uur van Befrijdingsfestival op de Mainstage is gereserveerd voor vier indrukwekkend getalenteerde dames uit Noorwegen. Katzenjammer staat al ruim tien jaar garant voor een feestje op het podium met hun pop-folk liedjes. Onlangs brachten ze nog een nieuw album uit, Rockland. Des te meer reden om Europa weer in te gaan en de zalen en podia ouderwets op hun kop te zetten. Ze bespelen alle vier idioot veel verschillende instrumenten, waardoor het een lust voor het oog is om ze muziek te zien maken. Ga deze vier mooie Noorse dames zien, en sluit een dag van vrijheid af met nog meer feest.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland