#WTTV14: Welcome to The Village trapt af met The Hunting Party #WTTV14: Welcome to The Village trapt af met The Hunting Party

Post-rock rauw geserveerd met een twist

, Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Niels Lahuis

#WTTV14: Welcome to The Village trapt af met The Hunting Party

Post-rock rauw geserveerd met een twist

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Niels Lahuis ,

Als je niet beter zou weten, zou je bij The Hunting Party denken, dat je te maken hebt met ruiters in rode jassen, witte broek en zwarte ruitershelm. Die met bloedhonden op vossenjacht zijn. Gelukkig gaat dit tafereel met minder dierenleed gepaard en zal de jacht vooral op faam gericht zijn, zoals The Hunting Party dat in een recent verleden hebben laten zien in de Kleine Prijs van Fryslân.

HET CONCERT:
The Hunting Party, Welcome to The Village, Blessum, vrijdag 18 juli

DE ACT:
The Hunting Party uit Leeuwarden is een driemans formatie, die rock georiënteerde muziek maakt. Belangrijke invloeden die de band noemt zijn Motorpsycho en dEUS. Daarbij worden uitstapjes naar de post-rock niet geschuwd. De band bestaat uit de muzikanten Arjen Poppinga op drumstel, Folkert Stuiver op zang/basgitaar en Jeljer Glashouwer op gitaar. The Hunting Party heeft meegedaan aan de laatste editie van de Kleine Prijs van Friesland en hebben in de grote finale gestaan in Poppodium Romein. De EP Demons/Pictures is hun laatste wapenfeit en dateert van vorig jaar.

HET NUMMER:
Pictures van de EP Demons/Pictures valt in de smaak. Het nummer heeft een mooie opbouw van zacht naar hard, met een gitaarriffje die blijft hangen. De zanglijn is vrij catchy.

HET MOMENT:
The Hunting Party zoekt regelmatig de muzikale diepte op, waardoor het wat loskomt van de oorspronkelijke composities en je bij vlagen het gevoel geeft van een jamsessie. Dit geeft het optreden nog een mooi extraatje.

HET PUBLIEK:
Die reageren bij aanvang nogal lauwtjes, misschien dat bij de meesten de knop nog moet worden omgezet naar de weekend/festival modus. Van zowel band als publiek moet de kat nog uit de boom worden gekeken. De opkomst aan het begin van het optreden is matig.

HET OORDEEL:
De nummers die The Hunting Party ten gehore brengt staan stuk voor stuk als een huis. Het spel is zeer verzorgd en de sound van de band klinkt lekker. The Hunting Party zet hier een goed optreden neer.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland