#WTTV14: The Fume warmt het festivalweekend extra op #WTTV14: The Fume warmt het festivalweekend extra op

Glamrock in een nieuw jasje gestoken

, Tekst: Dirk van der Zee

#WTTV14: The Fume warmt het festivalweekend extra op

Glamrock in een nieuw jasje gestoken

Tekst: Dirk van der Zee ,

The Fume heeft de humor hoog in het vaandel staan. Getuige daarvan zijn de grappige Youtube filmpjes die van de band op het internet te vinden zijn. Het drietal heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in het festivalcircuit en in hun korte bestaan een goede live reputatie opgebouwd.

HET CONCERT:
The Fume, Welcome to The Village, Blessum, vrijdag 18 juli

DE ACT:
The Fume is een driemansformatie uit Göteborg, Zweden. De band maakt muziek die zeer geïnspireerd is op de glamrock uit de jaren zeventig. Denk hierbij aan de bands Slade, T-Rex en David Bowie in zijn Ziggy Stardust periode. Als bezetting heeft de band Lil' Phil op zang en gitaar, Pedro Insomni Neon op basgitaar en The Lars op drumstel. The Fume heeft een goede live reputatie, zo hebben ze al in het voorprogramma gestaan van The Hives, die The Fume persoonlijk uit heeft gekozen om hun voorprogramma te verzorgen tijdens hun Scandinavische toer. Liefhebbers van Eagles of Death Metal en Turbonegro zullen zeker aan hun trekken komen bij het beluisteren van deze band.

HET NUMMER:
Living For The Weekend, omdat het weekend, -hoe toepasselijk- wordt ingeluid. Het nummer is tevens een officiële single. Op Youtube is de videoclip te vinden waar een stel tieners zich te buiten gaan aan het snuiven van allerlei oplosmiddelen en vanuit hallucinogeen oogpunt grappige dingen beleven.

HET MOMENT:
Halverwege het optreden valt de bassdrum bijna van het drumpodium af, omdat deze niet goed is verankerd. Frontman Phil doet een oproep aan het publiek of iemand de basdrum op zijn plaats wil houden. Een boomlange bezoeker met de naam Dennis wordt op het podium uitgenodigd. Voor de gelegenheid wordt hem als beloning de titel Lifeguard verleend. Na het optreden wordt Dennis Hasselhoff bedankt voor zijn diensten.

OOK OPMERKELIJK:
De band is 's ochtends vroeg vertrokken uit Göteborg en een uur voor aanvang van hun optreden gearriveerd. Dan mag het een knappe prestatie genoemd worden, dat je na zo'n lange reis jezelf kunt opladen voor een optreden.

HET PUBLIEK:
Het aanwezige publiek vermaakt zich prima tijdens het optreden maar de opkomst is matig. Frontman Phil vraagt het publiek een aantal keer meer naar voren te komen en daar wordt gelukkig wel gehoor aan gegeven.

HET OORDEEL:
Je kunt bijna niet stilstaan bij de muziek van The Fume. De band oogt sympathiek en heeft tussen de nummers door grappige interactie met het publiek. The Fume maakt zijn live reputatie meer dan waar en verdiende zeker wat meer publiek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland