#WTTV14: Met Death Rattle lijkt de apocalypse nabij #WTTV14: Met Death Rattle lijkt de apocalypse nabij

Zonsverduistering valt over Blessum

, Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Niels Lahuis

#WTTV14: Met Death Rattle lijkt de apocalypse nabij

Zonsverduistering valt over Blessum

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Niels Lahuis ,

Op Welcome to The Village zijn veel gitaarbands die hun kunsten komen vertonen. Het Britse Death Rattle is daar een uitzondering op. De band maakt duistere elektronische muziek. Met Death Rattle heeft de festivalorganisatie in ieder geval een leuke verrassing in petto voor het publiek. Één ding is zeker; het contrast zal groot zijn tijdens Welcome to The Village, omdat er zonnig weer wordt verwacht.

HET CONCERT:
Death Rattle, Welcome to The Village, Blessum, vrijdag 18 juli 

DE ACT:
Het Britse duo Death Rattle bestaat uit de muzikanten Chris en Helen Hamilton. In 2011 is het duo begonnen met het maken van duistere, elektronische muziek met percussieve elementen. Één van hun belangrijke inspiratiebronnen is Depeche Mode en dan met name de beginperiode, waar de focus nog lag bij het maken van muziek in plaats van hits en ze nog lekker aan het experimenteren waren met samplers en synthesizers. In hun korte bestaan heeft Death Rattle al vier singles uitgebracht, waarvan Wait het meest recente werk is.

HET NUMMER:
The Blows heeft een pakkend refrein, welke doet denken aan Kate Bush' hit uit 1985 Running up that Hill, van het album Hounds of Love

HET MOMENT:
Naast het duistere karakter van de muziek die Death Rattle ten gehore brengt, is het ook een intensieve ervaring. De band staat als een huis op het kleine Blessum podium.

OOK OPMERKELIJK:
Tijdens de live sessies maakt Death Rattle gebruik van een extra muzikant, die verder niet in de credits wordt genoemd. Terwijl deze wel een belangrijke bijdrage levert aan de live sound van de band.

HET PUBLIEK:
Er is veel geroezemoes tijdens het optreden. Publiek wat zich daaraan stoort loopt meer naar voren om vooral niet afgeleid te raken.

HET OORDEEL:
Op sommige momenten doet de zang van Helen Hamilton denken aan Kate Bush. Verder zijn er ook invloeden van Björk in de muziek te horen. Het optreden van Death Rattle is een intense ervaring en klinkt heel gelaagd. Als luisteraar wordt je meegezogen in de melodielijnen van de muziek. De band krijgt veel bijval van het publiek. Het is mooi om te zien dat Death Rattle wordt gewaardeerd, ook al is het een contrasterende setting en het voor die dag een vreemde eend in de bijt. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland