#WTTV14: Calgary Woods gaat voor hogere sferen #WTTV14: Calgary Woods gaat voor hogere sferen

Folkmuziek bij sauna temperaturen

, Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Casper Setz

#WTTV14: Calgary Woods gaat voor hogere sferen

Folkmuziek bij sauna temperaturen

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Casper Setz ,

Wat zal het toch een voldaan gevoel geven, als je weet dat liedjes die je hebt geschreven tijdens een optreden volledig tot zijn recht gaan komen. Dit gaat zeker op voor Calgary Woods, die ooit zijn begonnen als duo. Inmiddels is het duo uitgegroeid tot een band met zes man personeel. Op Welcome to The Village geeft de voltallige band een intiem optreden in de Grauwe Kat.

HET CONCERT:
Calgary Woods, Welcome to The Village, Grauwe Kat, vrijdag 18 juli

DE ACT:
Calgary Woods is in 2010 opgericht door zangeres Esther Postma gitarist en Marcel Staats. Als eerst begonnen als duo en inmiddels uitgegroeid tot een complete band, aangevuld met de muzikanten Luciano Hoch (zang/gitaar), Jesse Bosman (drumstel) en Jurgen Gerlofs (Keyboard). Calgary Woods maakt indie/folk liedjes, met biografische teksten. Als belangrijke inspiratiebronnen kunnen de bands Radical Face en Civil Wars worden genoemd.

HET NUMMER:
Calgary Woods is zeker niet vies van covers. Als laatste nummer wordt Jolene van Dolly Parton gespeeld. Dolly Parton heeft dit nummer in het begin van de jaren zeventig geschreven. Het nummer staat in de Rolling Stone top 500 van de best geschreven liedjes ooit.

HET MOMENT:
Het publiek wat langs de tent loopt is toch wel nieuwsgierig naar wat er zich binnen afspeelt en neemt een kijkje. In de tent is geen ruimte meer, dus verzamelt het publiek zich rond de ingang.

HET PUBLIEK:
Moet het stellen met een klein behuisde ruimte. Het is een sit-in concert. Praktisch gezien is de band wat ongelukkig geprogrammeerd op een klein podium. Band en apparatuur neemt de helft van de beschikbare ruimte in. Het is op zich wel jammer dat Calgary Woods niet op een groter podium is geprogrammeerd.

HET OORDEEL:
Calgary Woods maakt mooie ingetogen liedjes en blijft van begin tot eind boeien. De band trekt meer belangstelling dan verwacht, gezien dit gegeven verdiende de band een groter podium. De zangstem van Esther Postma brengt je in vervoering. De band weet een mooie sfeer neer te zetten tijdens het optreden. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland