#WTTV14: Willie Darktrousers & de Rockstars #WTTV14: Willie Darktrousers & de Rockstars

Van troubadour naar Rockstar

, Tekst: Theo van der Veer | Foto's: Niels Lahuis

#WTTV14: Willie Darktrousers & de Rockstars

Van troubadour naar Rockstar

Tekst: Theo van der Veer | Foto's: Niels Lahuis ,

Wat Meindert Talma als onbekendste bekende popster voor Nederland is, dat is Willie Darktrousers voor Friesland. Hoogste tijd voor verandering dus. De liedjes en de artiest Willie Darktrousers zijn te leuk om in de vergetelheid te verdwijnen, dus dat gaat niet gebeuren. Emiel Joorman, uit Donkerbroek (vandaar Darktrousers), zingt fraaie vertellende liedjes die leuk blijven van kop tot staart. Ongecompliceerde rammelpop op het strand van Baaiduinen.

HET CONCERT:

Willie Darktrousers en de Rockstars, Welcome To the Village, Baaiduinen, zondag 19 juli 2014

DE ACT:
Troubadour Willie Darktrousers speelt tegenwoordig met band; de Rockstars. Het voltallige Heksenhamer collectief is hierin vertegenwoordigd: Laurens van der Meulen (Hilbrandt), Douwe Dijkstra en Adriaan Groffen. De akoestische folkliedjes maken plaats gemaakt voor ongecompliceerde rammelpop. Darktrousers zingt hilarische, Nederlandstalige liedjes over veelal tragische gebeurtenissen van bijzondere personages. Of het nu bestaande of fictieve personages zijn, dat doet er niet toe. Zonder enige vorm van spot bezingt hij hun levensloop. Onbewust doet de stijl denken aan de eerder genoemde Meindert Talma die in dezelfde stijl zijn liedjes schrijft.

HET NUMMER:

De nummers zijn stuk voor stuk de moeite waard. Toch springt Schuim er bovenuit, een nummer dat al wat langer op het reportoire van de zanger staat. Of het nu komt omdat het zo lekker pakkend is, of door de tekst, valt moeilijk te zeggen. Of misschien toch ook omdat het zo lekker meezingt: ‘...het is de hondsdolle melkman, het is de hondsdolle melkman’.

HET MOMENT:

Bassist Laurens van der Meulen zorgt voor de leuke opmerkingen tussendoor. Zo bedankt hij Heksenhamer Records meerdere malen dat ze Willie Darktrousers en de Rockstars’ meest recente plaat uit hebben gebracht. Klinkt gewoon aardig, maar als je weet dat zij het collectief Heksenhamer zelf bestieren, dan is dat natuurlijk best wel grappig.

HET PUBLIEK:

De toeloop naar het podium Baaiduinen is verrassend groot. De zanger kent dan ook een grote fanbase en bovendien is het gewoon ook goed vertoeven bij het gezelligste strandpaviljoen van 'the Village’. Het publiek zit lekker in het zonnetje en luistert aandachtig naar het optreden.

HET OORDEEL:

De aandacht die de band momenteel krijgt, is ruimschoots verdiend. Met Goede Raad Is Duur hebben Willie Darktrousers & de Rockstars een mooie plaat gemaakt. Hetzelfde, sterke bandgeluid wat op het album te horen is, komt ook live goed tot zijn recht. Hoewel Willie Darktrousers solo zeker de moeite waard is, is hij samen met zijn band nog leuker. Het geluid is voller, er is samenzang en er valt net even iets meer te zien op het podium.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland