#WTTV14: Vadoinmessico brengt muzikale mix van klanken #WTTV14: Vadoinmessico brengt muzikale mix van klanken

Avontuurlijke britpop/rock met een psychedelisch randje

, Tekst: Dirk van der Zee

#WTTV14: Vadoinmessico brengt muzikale mix van klanken

Avontuurlijke britpop/rock met een psychedelisch randje

Tekst: Dirk van der Zee ,

Een bandnaam, daar gaat vaak een bijzonder verhaal aan vooraf. Bij Vadoinmessico is dat niet anders. Je ontmoet elkaar tijdens het hardlopen in Rome en raakt aan de praat over muziek, vervolgens blijkt de ene hardloper een vriend te hebben die ook muziek maakt. Het gesprek gaat verder in de bus, die naar de gemeente Vadoinmessico rijdt. De bandnaam is geboren en de rest is geschiedenis.

HET CONCERT:

Vadoinmessico, Welcome to the Village, podium Grootegast, zondag 20 juli 2014

DE ACT:
Wat mag je verwachten van een groep mensen, die vanuit meerdere landen (Mexico, Engeland, Oostenrijk en Italië) in London belanden en samen muziek gaan maken? Blijkbaar bestaat er een 'hokje' mediterrane, alternatieve folk met een psychedelisch rock tintje. Dat is in een aantal woorden de omschrijving van het genre dat de muziek van Vadoinmessico het beste typeert. Sinds 2007 voelen deze vijf globetrotters de behoefte om ieders eigen cultuur en muziek samen te smelten tot zonnige, gekke en interessante nummers. Zomerse en dansbare liedjes zijn in mei 2012 uitgebracht op het debuutalbum Archaeology Of The Future. Op dit moment werkt de band hard aan de release van een vervolgalbum, wat eind 2014 verschijnt. De track Perfect Strangers is al beschikbaar via de gangbare digitale kanalen, als een opwarmer voor het nieuwe werk.

HET NUMMER:
Fleur Le Tue van het album Archaeology of the Future ligt lekker in het gehoor.

HET MOMENT:
Frontman Potì vraagt of er een dokter in de tent is, want één van de bandleden is aangevallen door een wesp.

HET PUBLIEK:
De opkomst is niet zo groot. Het publiek zit voornamelijk buiten de tent Grootegast, maar krijgt zodoende toch wel wat mee van het optreden van Vadoinmessico. Het is echter net niet genoeg om op te staan en de tent in te lopen.

HET OORDEEL:
De zang van frontman Giorgio Potì, doet sterk denken aan Paul Simon. Zo nu en dan zet Potì de nummers op een te lage toonhoogte in, maar weet dit toch snel te corrigeren. Misschien moet frontman Potì nog wat wennen aan het gebruik van het In-Ear monitor systeem. De muziek van Vadoinmessico heeft veel overeenkomsten met de sound van de Pet Shop Boys, de band durft echter wat meer het avontuur op te zoeken met psychedelische elementen. Als luisteraar word je daardoor regelmatig in de muziek gezogen. Vadoinmessico zet een goed optreden neer in Grootegast.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland