#WTTV14: Scarecrow maakt het feestje compleet

Tradities worden doorbroken met mix van blues en hiphop

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Jelmer Hobma ,

Meng muziekstijlen door elkaar heen en je krijgt een stroming die crossover wordt genoemd. Bij de band Scarecrow gaat deze typering zeker op want zij brengen een crossover van hiphop en blues. De band durft tradities en kaders los te laten en een eigen draai te geven aan de muziek. Soms blues, dan weer hiphop, of allebei. Kortom: blueshop.

HET CONCERT:
Scarecrow, Welcome to The Village, Grootegast, zaterdag 19 juli

DE ACT:
De Franse band Scarecrow neemt je mee naar een wereld waar blues en hiphop tot één stijl samensmelten. Deze viermansformatie uit Toulouse heeft daar zeker niet het patent op, maar weet met hun blues hiphop wel successen te vieren. Zo staat er dit jaar een uitgebreide tournee op het programma, waarbij er ook data zijn vastgelegd in de VS en Canada. In hun korte bestaan heeft Scarecrow al drie albums uitgebracht waarvan de laatste, The Well, een EP is met remixen en instrumentale versies van bestaande nummers. De band bestaat uit de muzikanten Slim Paul, zang en gitaar; Antibiotik Daw, scratch en rap; Jamo, basgitaar en achtergrond zang en Le Pap's, drumstel en achtergrond zang.

HET NUMMER:
Het nummer The Well is een single die net door Scarecrow is uitgebracht, deze staat op de gelijknamige EP die eerder dit jaar is uitgebracht.

HET MOMENT:
Er is veel belangstelling voor Scarecrow. Bij het begin van het optreden is de Grootegast tent goed gevuld. Dit zal mede veroorzaakt zijn door de Youtube hit van Scarecrows' officiële videoclip The Well

OOK OPMERKELIJK:
De band brengt de muziek in twee talen. De rap is in het Frans en de (blues) zang in het Engels. Scarecrow weet daarin makkelijk om te schakelen.

HET PUBLIEK:
Scarecrow weet het publiek in beweging te krijgen en ook zo te houden met hun blues hiphop. 

HET OORDEEL:
Scarecrow laat de hiphop, blues en de talen Frans en Engels makkelijk in elkaar overvloeien. Zo nu en dan waagt de band een uitstapje naar de jazz, dit idee wordt mede versterkt door Antibiotiks trompet samples. De band is het aanschouwen meer dan waard en weet het publiek ondanks de warmte die er in de tent heerst in beweging te krijgen.