#WTTV14: Rue Royale verwent het publiek #WTTV14: Rue Royale verwent het publiek

Sfeervolle folk bij Podium Ravenswoud

, Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Casper Setz

#WTTV14: Rue Royale verwent het publiek

Sfeervolle folk bij Podium Ravenswoud

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Casper Setz ,

Voor het schrijven van liedjes haalt Rue Royale veel inspiratie uit de reizen die ze als band gezamenlijk maken. De liedjes worden dan ook voornamelijk onderweg geschreven. Rue Royale begon ooit klein, met simpele opnameapparatuur liedjes opnemen, optreden en thuis verder uitwerken tot albums. Vanuit het niets, iets moois maken. Dat is de kracht van deze band.

HET CONCERT:

Rue Royale, Welcome to the Village, Podium Ravenswoud, zondag 20 juli 2014

DE ACT:

Rue Royale uit Nottingham (GB) is een Brits-Amerikaans duo bestaande uit het echtpaar Brookln en Ruth Dekker. Rue Royale beweegt zich in de indie/folk wereld. Het is een zeer reislustig gezelschap, ze reizen overal heen om op te treden. Daarbij nemen ze geregeld lifters mee, die ook weer verhalen met zich meebrengen. Het zijn deze bijzondere verhalen die tot inspiratie leiden voor Rue Royale bij het schrijven van nieuwe liedjes. In hun achtjarige bestaan als band, hebben ze al dik twee keer de afstand over de aarde afgelegd. De meeste nummers schrijven ze onderweg om vervolgens tijdens een optreden te kijken hoe het publiek reageert. Rue Royale heeft inmiddels drie albums uitgebracht, waarvan Remedies Ahead (2013) hun laatste werk is. 

HET NUMMER:
Halfway Blind van het album Guide to an Escape. Het nummer heeft een terugkerend gitaarakkoord, wat lekker blijft hangen en de zang perfect aanvult. 

HET MOMENT:
Zanger Brookln vraagt zich af: "Heeft iedereen zich wel heeft ingesmeerd tegen de zon?" Voor een aantal mensen in het publiek is dit aanleiding om dat - voor de zekerheid - toch maar even te doen.

HET PUBLIEK:
Rue Royal brengt luisterliedjes. Het publiek weet het niet altijd helemaal stil te houden. Evenals een aantal andere optredens, is ook hier grotendeels sprake van een sit-in concert, waar de stilte juist voor extra magie zorgt.

OOK OPMERKELIJK:
Rue Royal heeft een crowdfunding campagne gelanceerd bij de volgers om het album Remedies Ahead te financieren. 

HET OORDEEL:

De minimale arrangementen die Rue Royale gebruikt, staan geheel in dienst van het liedje. In het geluid van de band zijn invloeden te horen van wave en rock, maar ook gospel is goed vertegenwoordigd. De samenzang van Brookln en Ruth vult elkaar heel goed aan. Vooral de harmonieën die worden gezongen klinken lekker in het gehoor. Liefhebbers van de band Fink zullen deze band zeker waarderen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland