#WTTV14: Playground Zer0: underground pop met een vaag Roemeens tintje #WTTV14: Playground Zer0: underground pop met een vaag Roemeens tintje

Trio is hekkensluiter op Ravenswoud podium

, Tekst en foto's: Marije Heida

#WTTV14: Playground Zer0: underground pop met een vaag Roemeens tintje

Trio is hekkensluiter op Ravenswoud podium

Tekst en foto's: Marije Heida ,

Het gaat het laatste feestje worden voor deze editie van Welcome to The Village op het Ravenswoud podium. Playground Zer0 zal er alles aan doen alle aanwezigen aan het dansen te krijgen. Hoe, wanneer en waarom het Haagse/ Roemeense(?!) Playground Zer0 nou precies tot stand is gekomen weet niemand echt zeker, maar wat betreft het feestgehalte van de act is er geen twijfel mogelijk.

HET CONCERT:
Playground Zer0, Welcome to The Village, Ravenswoud, zondag 20 juli 2014

DE ACT:
Het rare en vage verhaal (aangedikt door de bio op de website) vertelt een gekke samenloop van omstandigheden. Er wordt contact gelegd via een muziekforum met drie Roemenen die bladmuziek aanbieden voor een drumcomputer. Robin Veldman en Joeri Jager (producers) gaan met hun vriend DJ Friss aan de slag met de muziek en zie daar; de basis van Playground Zer0 is geboren in januari 2014. De mannen scharen hun creaties onder de noemer Underground Pop. Dat hoef je niet meteen te snappen, maar ga er vanuit dat het dansbaar is en vrolijkheid voortbrengt. Onlangs kwamen ze als voorproefje op een aanstaand album met de remix EP Electric Limonade: The Remix uit.

HET NUMMER:
Na een klein half uurtje getrakteerd te zijn op tracks waarin ska, reggae, dubstep, hiphop en nog vele andere stromingen in één zijn gemixt, volgt als sfeer- en smaakmaker Sean. De handen gaan de lucht in en de inmiddels rood aangelopen koppies springen over het veld. Hier en daar zwemt nog een rubberen zwembandeend voorbij en de sfeer is optimaal.

HET MOMENT:
“Sta je net je eerste track te draaien op een festival, heb je meteen al te maken met technical difficulties”, meldt één van de drie Playground Zer0 leden. Oftewel, het spul houdt er mee op. De oplossing is opnieuw de boel opstarten en hopen op het beste. Lang leve het computertijdperk. Het intermezzo wordt vakkundig vol gekletst waarbij op het hart gedrukt wordt dat Playground Zer0 een nul op het eind heeft. Anders is het zo lastig zoeken op internet.

OOK OPMERKELIJK:
Grappig genoeg verzint de gastheer pas na drie minuten kletsen dat zijn apparatuur het wel deed en hij best wel een plaatje op kan zetten. Don’t Worry, Be Happy schalt gelukkig daarna snel uit de speakers en lokt de eerste klanten voor de dansmarathon naar het podium. Het euvel wordt opgelost en de set kan los.

HET PUBLIEK:
Het Fryske publiek moet even aangespoord worden richting Ravenswoud te komen. In den beginne is de opkomst minimaal, maar zoals we zo vaak dit weekend hebben gezien staat er tegen het einde een goed veld vol mensen te springen en te dansen. Dit tot groot genoegen van het Haagse DJ/producerstrio.

HET OORDEEL:
De technische perikelen en de minimale opkomst in het begin van de set leken het trio niet erg te beïnvloeden. Met een ‘het komt vast wel goed’-houding kwamen de mannen lekker in hun flow. Het publiek reageert leuk en enthousiast op de stroom van lekkere beats. Het geheel zit allemaal vernuftig en goed in elkaar en als het vage scenario klopt over die Roemenen, dan is dat eigenlijk best een briljant verhaal. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland