#WTTV14: Jamaican Jazz Orchestra blijkt ideale opener op zondag #WTTV14: Jamaican Jazz Orchestra blijkt ideale opener op zondag

Jazz/reggae-formatie zet dansbare set neer

, Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Casper Setz

#WTTV14: Jamaican Jazz Orchestra blijkt ideale opener op zondag

Jazz/reggae-formatie zet dansbare set neer

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Casper Setz ,

Op zondag heeft Jamaican Jazz Orchestra de eer om de aftrap te verzorgen op Bontebok. Om 7:00 uur ’s ochtends zijn Wouter Rosseel en zijn negen kornuiten vertrokken uit Gent, speciaal om voor pakweg tweehonderd man een dosis dansbare jazz en reggae weg te geven. Terwijl driekwart van de bezoekers nog uitkatert van de vorige dag, hervindt een handvol bezoekers de feeststemming alweer snel.

CONCERT: 
Jamaican Jazz Orchestra, Welcome To The Village, Bontebok, zondag 20 juli 2014

DE ACT: 
Jamaican Jazz Orchestra is in 2011 ontstaan uit een afstudeerproject van Wouter ‘Wowie’ Rosseel. De mix bestaat uit een half glas vol jazz, een flinke scheut reggae en een subtiele vleug ska. Een unieke combinatie waarmee deze formatie al de nodige zalen omver heeft geblazen. Letterlijk dan, want met vijf blazers geven ze menig publiek de wind flink van voren. Tijdens hun optredens schroomt met name trompettist Marie-Anne niet om een lange solo uit te delen.

HET NUMMER: 
Wanneer steeds meer mensen op het swingende geluid van de band afkomen, kondigt frontman Saimn-I het nummer Let The Good Times Roll aan. Tijdens dit nummer verwennen ze het publiek met meeslepende trompet- en saxofoonsolo’s. Het is tevens het einde van de set, waardoor het publiek zich realiseert dat er nog even flink gedanst moet worden.

OOK OPMERKELIJK: 
Het is niet zozeer een moment dat als opmerkelijk bestempeld mag worden. Opmerkelijk is vooral het geluidssysteem dat zich perfect leent voor het warme geluid van saxofoons, trompetten en dergelijke blaasinstrumenten. Het Bontebok-podium blijkt hét perfecte buitenpodium voor jazz, en dus ook voor Jamaican Jazz Orchestra. Naast het hoge swinggehalte, is het optreden daarmee ook een lust voor het oor.

HET PUBLIEK: 
Het publiek bestaat uit tweehonderd man, waarvan de helft lekker op de grond zit. De andere helft staat vooraan te swingen, met strandballen te gooien en met waterrevolvers in het rond te schieten. Uiteraard laten mensen weer de vreemdste dansjes zien. Neem nou bijvoorbeeld de kerel die vooraan bij het podium op zijn handen loopt. Meters maakt hij! Daar kan Adriaan nog een puntje aan zuigen.

HET OORDEEL: 
Het publiek bestaat uit twee soorten mensen: de luisteraars en de feestbeesten. Nu komt het weinig voor dat één band beide doelgroepen optimaal kan entertainen. Hierin slaagt Jamaican Jazz Orchestra echter met vlag en wimpel. Ook qua virtuositeit wordt het publiek verwend. Met name Bruno (bariton sax), Mattias (tenor sax) en Marie-Anne (trompet) voeren het publiek mee met soms eindeloze, doch meeslepende solo’s. Kortom: ideale muziek voor de start van je zondag.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland