#WTTV14: Meeneuriën met Honig

Muziek voor de gevoelige oren

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Coen Waltmans ,

Wanneer je als artiest gevraagd wordt om terug te keren op Welcome to The Village na een optreden in Podium Asteriks, dan heb je op zijn zachtst gezegd een goede indruk achter gelaten bij de programmeur. Zo gebeurde dat ook met Stefan Honig, de drijvende kracht achter de band Honig.

HET CONCERT:

Honig, Welcome to the Village, Podium Ravenswoud, zaterdag 19 juli 2014

DE ACT:
De band Honig bestaat al zes jaar, en bestaat uit vijf muzikanten: Stefan Honig (zang/gitaar), Marcel Schmitz (drumstel), Julia Kotowski (keyboard), Martin Hannaford (gitaar/zang/percussie) en Felix Hornung (basgitaar/zang). Het laatste werk van Honig met de titel Empty Orchestra dateert alweer van 2012. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw album, die eind augustus wordt uitgebracht. Het album krijgt de naam, It's Not A Hummingbird, It's Your Father's Ghost. Als voorproefje op het nieuwe album, is de single Lemon Law verkrijgbaar op zeven inch vinyl of als digitale download. Tevens is er een videoclip gemaakt van Lemon Law, die al door de band op Youtube is gezet.

HET NUMMER:
For Those Lost at Sea van het album Empty Orchestra is een melancholisch nummer, waarbij de hulp wordt ingeroepen van het publiek om mee te zingen. 

HET MOMENT:
Tijdens de introductie van het nummer For Those Lost at Sea maakt frontman Honig nog een grapje, door te vragen of er ook al dronken mensen in het publiek aanwezig zijn. Die moeten dan maar extra hard gaan zingen.

HET PUBLIEK:
Dit is een sit-in concert waar overwegend luisterliedjes ten gehore worden gebracht. Het publiek luistert dan ook aandachtig.

 

HET OORDEEL:

Het geluid is in het begin wat in onbalans, met name de achtergrondzang staat te zacht afgesteld. Tijdens het optreden wordt dit gelukkig recht getrokken. De liedjes van Honig worden met gevoel gebracht. Af en toe doet de muziek van Honig in de verte wat denken aan R.E.M. Met de humor van frontman Honig tussen de nummers door, is er een leuke afwisseling en maakt het de set - tussen de melancholie door - een luchtige ervaring voor de luisteraar.