#WTTV14: Annasaid: de vrolijke noot uit Denemarken #WTTV14: Annasaid: de vrolijke noot uit Denemarken

Vermakelijk maar niet verrassend

, Tekst: Marije Heida | Foto's: Jelmer Hobma

#WTTV14: Annasaid: de vrolijke noot uit Denemarken

Vermakelijk maar niet verrassend

Tekst: Marije Heida | Foto's: Jelmer Hobma ,

Met nog een lange, zwoele nacht voor de boeg luiden de Deense mannen van Annasaid de avond in met vrolijke dansbare popsongs. Na een kleine reeks promotie-optredens afgelopen april in Nederland, laden de mannen van Annasaid weer de bus in voor een rit zuidwaarts. Op de tweede avond hebben zij de lastige taak het publiek tot het einde te boeien, aangezien De Staat halverwege de set aftrapt op het hoofdpodium.

HET CONCERT:
Annasaid, Welcome to The Village, Ravenswoud, zaterdag 19 juli

DE ACT:
Het kakelverse album Rite De Passage mag niet aan Nederlandse aandacht voorbij gaan. Want vooral in Nederland kreeg Annasaid voet aan de grond in het kader van grensoverschrijdende promotie. Nederland wordt met liefde aangedaan voor optredens en ook Welcome to The Village is een welkome aanvulling op de tourlijst. Het debuutalbum JUA werd in 2010 bij 3voor12 opgepakt en geliefkoosd. Van een totale uitbarsting aan talloze hits is het echter nog niet gekomen. Wellicht kunnen nummers als Collision en Waves van het nieuwe album daar wat aan doen.

HET NUMMER:
Bij een band als Annasaid springt niet een bepaald nummer boven de andere uit. De opbouw van de nummers zijn veelal gebaseerd op een springerig straf tempo van drums met riedelende hoge gitaarriffjes. Uiterst vrolijk en dansbaar en voor een festival zeer geschikt om mensen te vermaken.  

HET MOMENT:
Tijdens het optreden van Annasaid zijn er meerdere momenten te benoemen. Het dansfeestje wordt compleet gemaakt door confetti de lucht in te knallen, tot groot vermaak van het publiek. En dan, poef, is zeker de helft van het publiek van het een op het andere moment weg. Schijnbaar hebben toch veel mensen hun zinnen gezet op de weg richting hoofdpodium Bontebok, alwaar De Staat hun opwachting maakt. 

OOK OPMERKELIJK:
In het programmaboekje staat aangegeven dat Annasaid tot 22.20 uur is geprogrammeerd. De zanger geeft om 22.14 uur aan dat ze er mee op moeten houden van de organisatie en bedankt het publiek. Verbouwereerd scandeert menig aanwezige voor nog een liedje, maar de zanger komt terug om te melden dat het echt klaar is. Een beetje bleu vertelt hij dat ze nog graag de nieuwste single Waves willen spelen, maar helaas. 

HET PUBLIEK:
De leuke feestjes voor de diverse podia vandaag stapelen zich maar op. Ook bij Ravenswoud weet Annasaid de voetjes van de vloer te krijgen. Bij aanvang van het optreden is het publiek rijkelijk aanwezig. Grotendeels door het overlappende optreden van headliner De Staat verdwijnen veel mensen op een gegeven moment toch richting hoofdpodium.

HET OORDEEL:
Aan het hoge entertainment gehalte van de Deense boys zal het niet liggen, maar eentonigheid ligt wel op de loer. Ze spelen met een frisse overgave de een na de andere gezellige riedel die qua tempo en inzet van instrumenten niet veel afwisseling vertonen. Bij een nummer als Collision van het tweede album Rite De Passage schiet meteen To The Basement van het Britse Two Door Cinema Club door het hoofd. Het kan niet anders dan de nummers te vergelijken met elkaar wat betreft overeenkomsten in ritme, gitaarriffjes en opbouw. Het mag desondanks de pret niet drukken, want deze band telt absoluut mee binnen dit genre popmuziek.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland