3VOOR12/Friesland trapt clubseizoen af met Mozes and the First Born en Bells of Youth 3VOOR12/Friesland trapt clubseizoen af met Mozes and the First Born en Bells of Youth

Regionale én nationale toppers op gratis feest in Poppodium Romein

, Jan Paulus van der Meulen

3VOOR12/Friesland trapt clubseizoen af met Mozes and the First Born en Bells of Youth

Regionale én nationale toppers op gratis feest in Poppodium Romein

Jan Paulus van der Meulen ,

Bij de start van het nieuwe clubseizoen trakteert Poppodium Romein in Leeuwarden traditiegetrouw op een weekend vol gratis optredens. Voor 12 september zijn door 3VOOR12/Friesland maar liefst acht acts uitgenodigd, waaronder garagerockers Mozes and The First Born en de dames van Bells of Youth. Ook regionaal talent krijgt een podium: When We Are Wild, Bruckenbauer, David and the Dutchmen, Tim Tells, Nicsz en The Exit Light Empire.

Mozes and the Firstborn

Mozes and the First Born is hot op dit moment. In oktober touren de heren voor de derde keer op Amerikaanse bodem. Maar liefst 25 shows in een maand, van 14 oktober 2014 tot en met 8 november 2014 spelen ze wederom The USA plat. Tussen het opnemen van de nieuwe plaat - die ergens midden 2015 uitkomt - en de Amerikaanse tour door, hebben de garagerockers nog een plekje gevonden om naar Leeuwarden te komen. Het succes komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De band timmert al tijdje aan de weg, maar echte bekendheid kreeg de band met de hitsingle I Got Skills. Daarna ging het snel. De band werd gebombardeerd tot 3FM Serious Talent en er volgden optredens op onder meer Best Kept Secret Festival en Lowlands. Hoogste tijd dus om de heren naar de Romein te halen voor een flinke portie rock ’n roll!

Bells of Youth

Tegenover het mannelijke geweld van Mozes and the First Born staat Bells of Youth. Vijf bloedmooie, langharige vrouwen die stoere indiepop maken, hoewel ze ook zoete en ingetogen liedjes niet schuwen. De eigen omschrijving is misschien nog wel het meest treffend:"Een mix van dartelende lammetjes, whiskey en sigaretten." De getalenteerde dames doen het de laatste tijd goed. Zo was de show in de Paradiso volledig uitverkocht en zetten ze deze zomer de eerste stappen buiten de grens op het Sziget festival. Terug in Nederland zijn ze vastbesloten deze succesvolle lijn door te zetten. In Romein spelen ze liedjes die elke vastgeroeste heup een swing geven waar Elvis nog wat van had kunnen leren.

When We Are Wild

Maar ook dichtbij huis loopt er veel talent rond, When We Are Wild is zo’n band. Een band gevormd door zanger Hille Stellingwerf. Gestart in 2012 met het schrijven van liedjes in het pittoreske Witmarsum, maar inmiddels is zijn muziek het Friese platteland allang ontstegen. Zo speelde When We Are Wild bij DWDD en kon de single ‘Scuse Me op veel airplay rekenen bij 3FM. Muziek die lekker in het gehoor ligt, ergens op het snijvlak van Bon Iver en Ben Howard.

Brückenbauer

Brückenbauer is een band met eigenzinnige sound wiens roots liggen in Joure. Eind april is deze band de studio ingedoken, In december 2014 mogen we de nieuwe single en video verwachten. Wie weet spelen ze wel een hagelnieuw nummer voor ons.

David and the Dutchmen

Uit Harlingen komt David and the Dutchmen. Blues, rock, jazz en britpop. Het maakt niet zoveel uit, deze band speelt het allemaal. Onlangs maakte de band grote indruk tijdens de Kleine Prijs van Fryslân, waar David and the Dutchmen het schopten tot de finale en waar ze tevens de publieksprijs wonnen.

The Exitlight Empire

Nog een bekende uit de KPvF zien we bij The Exitlight Empire, waar zanger Jaap van der Velde eerder al op de bühne stond met The Homesick. Deze jonge honden uit Dokkum maken alternatieve gitaarmuziek, geïnspireerd door bands als Radiohead en Muse, maar dan in een geheel eigen jasje.

Nicsz
Ook een jonge band is Nicsz uit Sneek. Ze spelen rock in de zesde versnelling, met hier en daar een uitstapje richting funk en ook punk schuwen ze niet. Ondertussen heeft de band al meer dan 100 optredens op haar naam, niks lekker rustig aan doen. Binnenkort weet iedereen van Niczs!

Tim Tells

Tim Bakker, beter bekend als Tim Tells, is een singer-songwriter. Hij stond in de finale in de kwartfinale van de Kleine Prijs van Fryslân en maakt nog een kansje op de halve finale in de Grote Prijs van Nederland. Tijdens de seizoensopening wint hij vast nog wel wat zieltjes met zijn eigengereide hitgevoelige liedjes.

Het programma

KLEINE ZAAL
19:30-20:00 The Exitlight Empire
20:30-21:00 Nicsz
21:45-22:15 Tim Tells
23:00-23:30 David and the Dutchmen

JACK DANIEL'S STAGE
20:00-20:30 Bruckenbauer
21:00-21:45 When We Are Wild
22:15-23:00 Bells of Youth
23:30-00.30 Mozes and the Firstborn


Geheel volgens traditie is de toegang helemaal gratis.
Wees op tijd, vol is vol.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland