Psy-Fi 'Inside The Vortex' in beeld Psy-Fi 'Inside The Vortex' in beeld

Kleurrijk vijfdaags festival in de Groene Ster

, Tekst & foto's: Coen Waltmans

Psy-Fi 'Inside The Vortex' in beeld

Kleurrijk vijfdaags festival in de Groene Ster

Tekst & foto's: Coen Waltmans ,

Na de succesvolle try-out vorig jaar, waar zo’n 2500 bezoekers op af kwamen, pakt Psy-Fi het dit jaar groots aan met een tweede editie van hun psychedelic trance festival: Inside The Vortex. Bezoekers uit (zover bekend) 41 landen reizen naar Leeuwarden voor een vijfdaags feest met een indrukwekkende line-up van zo’n 200 DJ’s en artiesten. Inside the Vortex mag dus met recht een internationaal festival genoemd worden. Naast de muziek wordt er veel aandacht besteed aan gezond eten, kunst, lezingen, yoga en meditatie-workshops.


Psychedelische muziek is de verzamelnaam voor muziekgenres die beïnvloed zijn door de psychedelische cultuur. De muziek probeert de ervaring van het onder invloed zijn van hallucinogene middelen na te bootsen of te versterken en is verbonden met de cultuur rond hippies en flowerpower. Een blik op de vaak kleurrijke bezoekers van het festival bevestigt dit en geeft je soms het idee terug te zijn in de tijd.


Opvallend is dat Psy-Fi de bezoekers gratis kampeerplaatsen aanbiedt. Naast de gratis camping bestaat er zelfs de mogelijkheid om op het festivalterrein je tent op te zetten. Al lopend over het terrein – dat zich door alle strandjes, bospaadjes en het water perfect leent voor dit festival – kom je dan ook overal tenten en hangmatten tegen. Door het enorme aantal bezoekers staan trouwens ook de parkeerplaatsen en bermen buiten het festivalterrein vol met tenten en campers.


De sfeer is goed; alle bezoekers komen duidelijk voor een groot feest. Het alcoholgebruik lijkt hier voor een groot deel te zijn ingeruild voor diverse softdrugs, die ook op het festival te verkrijgen zijn. De mainstage is 24 uur per dag actief, waardoor een maximum van 15.000 bezoekers dag en nacht door kan feesten bij verschillende live-acts. De indrukwekkende line-up van nationale en internationale DJ’s en artiesten zorgt ervoor dat de dansvloeren bij de diverse podia goed gevuld zijn.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland