Popronde keert terug naar Leeuwarden Popronde keert terug naar Leeuwarden

Programmering grotendeels bekend

, Redactie 3VOOR12/Friesland

Popronde keert terug naar Leeuwarden

Programmering grotendeels bekend

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Na een jaar afwezigheid keert de Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, terug naar Leeuwarden. Diverse locaties in het centrum van de stad vormen het decor voor het festival op donderdag 23 oktober. Onder meer in de poppodia Asteriks en Romein en cafés als Paddy O’Ryan, Andere Koffie en Café Scooters, laten enkele talentvolle Nederlandse acts zien wat de nieuwe generatie muziek te bieden heeft. Met namen als PAUW, Bixby, The Black Cult en CUT_ voorspellen wij een waardige terugkeer van het festival.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag vindt in 3 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. Op donderdag 23 oktober keert de Popronde terug in Leeuwarden. Nadat het reizende muziekfestival in 2013 geen doorgang kon vinden, maakt het dit jaar een doorstart. “In een stad waar zoveel op cultureel gebied wordt georganiseerd, mag een festival als de Popronde niet ontbreken”, aldus de organisatie. “Het is ons streven om de Popronde vanaf nu weer een jaarlijks terugkerend evenement in Leeuwarden te laten worden.” 

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van Leeuwarden een etalage voor opkomend Nederlands talent. Net als eerdere edities werkt de Popronde ook dit jaar samen met verschillende (media)partners. VPRO’s 3VOOR12 Hollandse Nieuwe en de OOR Talents van muziekmagazine OOR presenteren zich met een eigen programma in Poppodium Romein (3VOOR12) en Podium Asteriks (OOR).

Ook locaties als de Academie voor Popcultuur, Café Scooters, Paddy O’Ryan en De Gloppe worden dit jaar gebruikt om het Nederlandse muzikale talent te etaleren. Enkele bijzondere sessies zullen plaatsvinden in de espressobar Andere Koffie. Hier zullen in de middag een aantal Poprondebands- en acts een preview-sessie geven, als opbouw richting het uitgebreide programma in de avond.

Podium Asteriks PAUW
  CUT_
  The Silverfaces
De Gloppe BIXBY
  The Black Cult
  Ode to the Quiet
Poppodium Romein Capcap_cap
  APRIL
  Orange Skyline
  COPPERSKY
  The Afterveins
Paddy O'Ryan The Cannonball Johnsons
  Tenfold
  On Eva
Café Scooters Sunday Kids
  Stuart Mavis
Academie voor Popcultuur Robbing Banks
  REINDIER
Club Hemingway (afterparty) CHARRLES


Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Binnenkort wordt het resterende programma bekendgemaakt. Onder meer voor de podia in de Academie voor Popcultuur, Roels66, De Markies, Mukkes, De Spoek en Andere Koffie volgen nog enkele bevestigingen.

Hou voor meer info en het volledige programma de kanalen van Popronde Leeuwarden in de gaten, waaronder de fanpage en Twitter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland