Broken Brass Ensemble onthult plannen debuutalbum Broken Brass Ensemble onthult plannen debuutalbum

Brassband duikt studio in met leden Town of Saints, New Cool Collective en Opgezwolle

, Elke Verwoerd

Broken Brass Ensemble onthult plannen debuutalbum

Brassband duikt studio in met leden Town of Saints, New Cool Collective en Opgezwolle

Elke Verwoerd ,

Het Broken Brass Ensemble was dé festivalhit van 2013 en 2014. De zeven koperblazers en drummer speelden menig festival plat met hun inventieve en aanstekelijke mix van traditionele New Orleans-brass met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Eind september gaan ze los in de studio samen met jazz zanger en -pianist Ruben Hein, Benjamin Herman (bandleider New Cool Collective), Rico en Town Of Saints-zanger Harmen Ridderbos om te werken aan hun debuutalbum.

In minder dan twee jaar tijd speelde het Broken Brass Ensemble op meer dan 100 festivals, van North Sea Jazz tot Zwarte Cross. Het blazersensemble werkte de afgelopen maanden hard aan hun eerste album. Samen met Benjamin Herman, Ruben Hein, Rico en Harmen Ridderbos duiken ze eind deze maand de Electric Monkey Studio te Amsterdam in. Voor de productie wordt Kasper Frenkel ingeschakeld. Hij tekende al voor The Hunt van Jungle By Night en werkte in het verleden samen met onder andere Caro Emerald.

Het achttal blijkt al geruime tijd een gouden formule en heeft daarmee ongekend succes geboekt op festivals. Aan de hand van de samenwerking met diverse artiesten wil Broken Brass verder op zoek naar een vernieuwende sound. Het debuutalbum wordt later dit jaar verwacht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland