3VOOR12/Friesland tipt... 3VOOR12/Friesland tipt...

Opening seizoen en het Greidhoek' Festival

, Theo van der Veer

3VOOR12/Friesland tipt...

Opening seizoen en het Greidhoek' Festival

Theo van der Veer ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Theo van der Veer.

Seizoensopening Poppodium Romein: 3VOOR12/Friesland presenteert

Vrijdag 12 september, 19.30 uur, Poppodium Romein, Leeuwarden
Een traditie wordt het zo onderhand, de opening van het seizoen. Met uiterste zorg heeft 3VOOR12/Friesland in nauwe samenwerking met Poppodium Romein een indrukwekkend programma voor de vrijdagavond samengesteld. Naast veel lokaal en regionaal talent zoals o.a. The Exitlight Empire, Niczs, Bruckenbauer en When We Are Wild, is er ook ruimte voor nationale helden. De blikvangers van de avond zijn de vijf dames van Bells Of Youth uit Amsterdam (ze lieten eerder al een goede indruk tijdens het Fries Straatfestival) en de mannen van Mozes and the Firstborn uit rockcity Eindhoven. Dat is rauwe garagerock en een prima headliner!

Seizoensopening Podium Asteriks: The Kik + The Black Marble Selection

Zaterdag 13 september, 20.00 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden
Ook Podium Asteriks opent dit weekend haar deuren weer na een lange zomerstop. Voor de feestelijke aftrap van het nieuwe podiumseizoen laten de Blokhuispoortbewoners de heren van The Kik overkomen uit Zuid-Holland. De Rotterdammers staan bekend als de beste Nederlandstalige beatgroep van het moment en stonden al eerder op de planken van Asteriks. De Nederbiet was toen een groot succes. Om het garagerockfeest compleet te maken staat The Black Marble Selection uit Tilburg in het voorprogramma.

Greidhoek' Festival
Zaterdag 13 september, 17.00 uur, Zwembadterrein, Wommels
Daar waar de bekende poppodia alweer hun deuren openen voor het nieuwe podiumseizoen blijkt het festivalseizoen nog niet ten einde. In Wommels vindt het vierde Greidhoek’ Festival plaats. Er is heel veel fijne muziek van bands als Stuurbaard Bakkebaard, Klavan Gadjé en de legendarische psychobilly Batmobile. Maar er is ook cultuur in de bredere zin van het woord. Bijvoorbeeld het gezelschap De Tale Kanaäns, dat is dub-poetry met als centrale figuur Nico Dijkshoorn.

Ook op het Greidhoek’ Festival heeft 3VOOR12/Friesland een vinger in de pap, met een eigen podium. Hiervoor is het neusje van de zalm qua Friese popmuziek geprogrammeerd. Op het podium zullen de winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân van de afgelopen twee jaar, Sväva (2013) en The Homesick (2014) verschijnen. Daarnaast ook de onvervalste garagerock van Buffalo Roam, het talentvolle kwartet Flying Trashcans en de band die geen introductie meer behoeft, DIFF. Het kon wel eens een mooi avondje worden in de Friese Greidhoek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland