Stef Classens bijt het spits van zijn tour af in Romein

Alleen maar mooie liedjes tijdens luisterconcert

Tekst: Henk Rigter ,

Eerder dit jaar won Stef Classens het derde seizoen van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. Naast veel airplay en het opnemen van een plaat, is ook een clubtour een logisch gevolg van zijn winst. Poppodium Romein heeft afgelopen vrijdag de eer gehad het decor te mogen vormen van het allereerste concert van zijn tour. Bij binnenkomst valt meteen op dat de zaal vol met stoelen is gezet. Oftewel: vanavond is een luisteravond.

Charley Marie

Door mensen die het kunnen weten werd deze jongedame dit jaar bestempeld als een van de grootste beloftes van muzikaal Nederland. Op het podium staat een klein meisje met een grote gitaar. Charley Marie zingt mooie liedjes met een breekbare stem, alsof ze zomaar weg kan waaien. Als ze tussen de liedjes door met het publiek praat, is ze amper te verstaan. Halverwege het haar gegeven halfuur gaat er iets mis met de techniek, waardoor haar gitaarspel wordt verstoord met geruis. Charmant giechelt ze dit weg, zoals alleen heel onschuldige meisjes dat kunnen. Het is duidelijk dat hier een artieste staat met een hoop potentie, maar de liedjes klinken nu nog te eenvoudig om echt indruk te maken. Mocht ze in de komende paar jaar onverhoopt leren hoe een hart breekt, dan kunnen we inderdaad nog heel wat van haar verwachten.

Stef Classens

De beste singer-songwriter van Nederland wordt even later muzikaal verwelkomd door zijn band, die daar al een minuutje of wat heel fijn staat te spelen. Op de stoelen in de zaal zitten vooral jonge meisjes en hier en daar een verdwaalde man. Tijdens de eerste nummers die Stef speelt, staat het een en ander niet helemaal goed afgesteld, waardoor het geheel niet altijd even goed klinkt. Een mooie interlude wordt bijvoorbeeld behoorlijk ruw onderbroken door een veel te harde snaredrum. Na de eerste twintig minuten wordt dit gelukkig verholpen en komt Stef prima tot zijn recht. Dit is ook te danken aan zijn band, die zo nu en dan schitterende dingen laat horen.

Met elke minuut die verstrijkt, lijkt de sympathiek overkomende singer-songwriter meer zelfvertrouwen te krijgen en klinken zijn nummers beter. Als tegen het einde van het concert de iets meer up-tempo nummers aan bod komen, heeft de zanger er zichtbaar plezier in en begint het publiek voorzichtig mee te klappen. Tot grote vreugde van zijn vrouwelijke fans loopt hij samen met twee van zijn bandleden de zaal in, om te midden van zijn publiek een akoestisch nummer ten gehore te brengen. Als hij daarna nog een toegift speelt op het podium zelf, zit eigenlijk niemand meer rustig op zijn stoel.

Samen met een prima band zet de winnaar van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' geen wervelende, maar wel een meer dan degelijke show neer.

------------------------------------------------
Wanneer: Vrijdag 21 november 2014
Wie: Stef Classens + Charley Marie
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Opkomst: Redelijk