#FPA14: Publieksprijs

And the nominees are...

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het traditiegetrouw tijd voor de Friese Popawards. De FPA's worden op 19 december uitgereikt in Poppodium Romein in Leeuwarden. 3VOOR12/Friesland maakt deze week alle genomineerden bekend, met vandaag de Publieksprijs. Vorig jaar mocht Welcome to The Village de prijs in ontvangst nemen toen de awards werden uitgereikt tijdens recordpoging Serious Record. Wie ontvangt dit jaar de Publieksprijs? De genomineerden zijn...

The Cool Quest
The Cool Quest weet met eindeloze enthousiasme in combinatie met funky hiphop en soulvolle jazz als geen ander hoe je een goede vibe creëert. De band laat zich inspireren door artiesten als The Roots, D'Angelo, Snarky Puppy en 90’s hiphopklanken. De band bracht onlangs nog het goed ontvangen debuutalbum Funkin' Badass uit en was met single Shine te gast bij De Wereld Draait Door

DIFF
DIFF is Springsteen's Seeger Sessions in de mix met Nick Cave en Calexico. Country noir gespeeld met een brede glimlach, gebracht door zes muzikanten die het ambacht verstaan. De warme persoonlijkheid van zanger Diff Rouw verandert elke zaal in een huiskamer. Een band als een jongensverhaal: spelen om de lol van het spelen. Wat verwacht je nog meer van een band?

Explore the North
Explore the North is een breed, laagdrempelig winterfestival dat de schitterende historische binnenstad van Leeuwarden als podium gebruikt voor de presentatie van muziek, literatuur, beeldende kunst, theater en vele andere kunstvormen. Het programma is deels internationaal, deels lokaal en liever nog een combinatie van beide. Het wordt dit weekend voor de 3e keer georganiseerd.

Jailbreak Festival
Het meest opwindende festival van Leeuwarden, met tattoo's, cars, music, art, spoken word en standup comedy. Jailbreak Festival vond dit jaar voor de tweede keer plaats in de Blokhuispoort in Leeuwarden.

MAASK
MAASK is een stemkunstenaar en beatboxer uit Leeuwarden die met alleen zijn stem en een zelf geprogrammeerd audio-loopsysteem een one-man band is. Zijn shows zijn uitbundig, ontregelend en spontaan. MAASK is altijd op zoek naar de openheid die hem en zijn publiek in staat stelt om in een mum van tijd een feestje te bouwen.

MadNes
MadNes combineert surfen, skaten, muziek en meer en zal komend jaar haar 8e jaar vieren op strand Nes, Ameland. Kite-, wind- en golfsurfen tot je erbij neer valt met eigen materiaal, demo materiaal of tijdens de clinics. Daarna één van de twee halfpipes onveilig maken, los gaan bij 25 dikke bands en DJ's en rondjes draaien in het kleinste reuzenrad van Europa!

Popcity
Op 6 juli dit jaar debuteerde het nieuwe Popcity. Het is de spin-off van het succesvolle Dance festival ‘Dencity’. Popcity richt zich op zowel Pop- als Dance Muziek, welke over twee podia worden verdeeld.

Prinsentuinconcerten
De Prinsentuin is al vele jaren een geliefde locatie in de Friese hoofdstad voor kleinschalige concerten en evenementen. De laatste 30 jaar vinden er steevast uiteenlopende zomeractiviteiten plaats, in de koepel uit de 19e eeuw.

Psy-fi
Het grootste psychedelische-trance festival van Nederland, naast Leeuwarden. Psi-Fy is een relatief nieuw festival die zich richt op psychedelische cultuur en alle muziek, kunst, natuur en persoonlijke groei die erbij hoort. Ze hebben een open ruimte gecreëerd waar mensen uit alle culturen, religies en landen samenkomen om een eenheid te vormen en te genieten van het leven, de liefde, vrede en eenheid – dat alles terwijl ze op het hypnotische ritme van psy-trance dansen!

Vangrail
Deze 5-koppige Friese band is sinds 2005 bekend bij het Nederlandse publiek. Vangrail is vooral een coverband maar heeft ook met groot succes een eigen album uitgebracht in 2007. De single Ik Hunker Naar Jou uit datzelfde jaar stond op plaats 33 in de top honderd.

Stemmen voor de Publieksprijs kan via www.frieslandpop.nl/popawards