#FPA14: Friesland Pop Talent Award

And the nominees are...

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het traditiegetrouw tijd voor de Friese Popawards. De FPA's worden op 19 december uitgereikt in Poppodium Romein in Leeuwarden. 3VOOR12/Friesland maakt deze week alle genomineerden bekend, met vandaag de Friesland Pop Talent Award. Vorig jaar mocht The Future's Dust de prijs in ontvangst nemen toen de awards werden uitgereikt tijdens recordpoging Serious Record. Wie ontvangt dit jaar de Talent Award? De genomineerden zijn...

ONDERGRONDS
ONDERGRONDS is een kleinschalig podium en festival in samenwerking met café Spinoza en de Minerva Academie voor Popcultuur, in de kelder van Spinoza. Het initiatief is bedacht door de leden van dreampopband Sväva. Met nationale, internationale en lokale acts en een kort film-en literatuurprogramma

Pelican Sessions
De Pelican Sessions bieden een podium voor talentvolle artiesten uit Friesland in een omgeving waar zij zich thuis voelen. Op een unieke locatie wordt de sessie opgenomen om de kern van de muziek bloot te leggen.

Sväva
Uit de reizen die ze samen maakten door Schotland, Engeland en Frankrijk, haalden frontvrouw Bente Hout en gitariste Michelle Hindriks inspiratie voor de nummers die Sväva nu speelt. Dromerige zanglijnen en galmende gitaarriffs, die nauw op elkaar aansluiten, vormen de fundering van de muziek die deze jonge dreampopband maakt: muziek die de kunst van contradictie toont.

Yuko Yuko
Yuko Yuko is het nostalgisch-psychpop solo project van Elias Elgersma. Elias is nog maar 19 jaar oud maar heeft al een hoop platen, gemaakt met ouderwetse taperecorders. Hij gebruikt alleen spullen van voor zijn tijd en mét resultaat. Het afgelopen jaar wist Elgersma veel indruk te maken op de Nederlandse podia.