#FPA14: Bernlef Priis

And the nominees are...

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het traditiegetrouw tijd voor de Friese Popawards. De FPA's worden op 19 december uitgereikt in Poppodium Romein in Leeuwarden. 3VOOR12/Friesland maakt deze week alle genomineerden bekend, met vandaag de nieuwe Bernlef Priis. Voor het eerst wordt deze prijs dit jaar uitgereikt en de Bernlef Priis is dan ook voor het beste Friestalige project. De genomineerden zijn...

Aaipop
Aaipop is het grootste Friestalige festival in Nederland. Aaipop bestaat sinds 1987 en heeft exclusief Friestalige artiesten. Elke paasmaandag is het al 27 jaar achter elkaar een feit.

Emiel Stoffers
Oprichter en frontman van de Friese band De Hûnekop. Alle teksten van Emiel zijn Friestalig en geven vaak op humoristische wijze de stem van de arbeider weer. Afkeer tegen de werkgever, voormannen, maar vooral ook achterlijke stagelopers. Verder worden er allerlei thema’s behandeld die de doorsnee burger tegenwoordig bezig houden.

Nyk de Vries
Voormalig gitarist bij Meindert Talma & the Negroes, maar vooral ook schrijver en dichter. In die laatste rol stond de 43-jarige Nyk de Vries al op enkele grote popfestivals in Nederland, waaronder Welcome to The Village, Lowlands en Into the Great Wide Open. 

Regaad - Fryske Horror Jun
Een intitiatief van uitgeverij Regaad waarbij verschillende schrijvers Friese horrorverhalen ten gehore brengen. Onder andere Douwe Kootstra, Willem Schoorstra, Henk Wolf en Geart Tigchelaar vertellen hun eigen verhalen. Muzikaal werd het geheel ondersteund door het Friese duo Ljoubjr.