3VOOR12/Friesland Tipt...

Keihard afscheid in Romein, film kijken met Björk en metal in Iduna

Marije Heida ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Marije Heida.

Shaking Godspeep,  Elle Bandita en Buffalo Roam
(vrijdag 7 november, Poppodium Romein, Leeuwarden)
Shaking Godspeed en Elle Bandita hebben beide een nieuw album uit en dat is al reden genoeg om vrijdagavond richting Poppodium Romein te gaan. Voor de liefhebbers van het Leeuwarder stonerrock-viertal Buffalo Roam is er des te meer reden om vooraan te staan in Romein. De heren geven namelijk voor de laatste keer in deze formatie acte de présence. Begin oktober verscheen via Facebook de aankondiging dat de drummer ermee zou stoppen en dat om die reden het hoofdstuk Buffalo Roam tot een einde komt. Maar dat betekent niet dat ze vrijdagavond sip en bedroefd ten onder gaan. Nee, alles in stonerstijl; hard, vuig en sexy.


Noordelijk Film Festival

(v.a. woensdag 5 november, De Harmonie, Leeuwarden)
Film en muziek zijn twee handen op één buik. Waar film is, is muziek en vice versa. Het Noordelijk Filmfestival vult het vijfdaagse filmfeest aan met een uitgebreide muziekprogrammering. Podium Asteriks biedt bijvoorbeeld in de foyer van De Harmonie een afwisselend aanbod van acts. Nokturné en House The 90s slaan de handen ineen en presenteren de film Old School Renegades, een muziekdocumentaire van house producer Maurice Steenbergen. Als klap op de vuurpijl hebben ze een afterparty gepland in Club Hemingway, waar het dak eraf gaat met sets in de stijl van de documentaire. Poppodium Romein heeft ook een traktatie in petto voor het film minnend publiek. Op het programma staat de film Biophilia Live met aansluitend een optreden van Cosmic U in de foyer van De Harmonie. De film is een concertregistratie van de IJslandse zangeres Björk en belooft een spektakel op het witte doek te worden. Voor uitgebreide informatie over nog meer muziekgerelateerde evenementen, locaties en tijdschema’s met betrekking tot het festival, kun je kijken op de website van het Noordelijke Filmfestival.


Entombed A.D. (+ Entrapment, Graviators en Villainy
)
(zondag 9 november, Iduna, Drachten)
Voor een flinke dosis deathmetal uit Zweden moet je zondagavond in Iduna zijn. De woeste Scandinavische mannen van Entombed A.D. reizen met hun nieuwe album Back To The Front onder de arm door heel Europa. En waar anders dan in metal-liefhebbend Friesland kunnen ze dit album beter presenteren? Dus op naar Drachten, oordoppen in, haren los en genieten maar. Tijdens het voorprogramma krijg je de kans om de nekspieren los te headbangen met Entrapment, Greviators en Villainy.