3VOOR12/Friesland tipt... 3VOOR12/Friesland tipt...

Zendeghi, Démira en een jarig Podium Asteriks

, Bente Hout

3VOOR12/Friesland tipt...

Zendeghi, Démira en een jarig Podium Asteriks

Bente Hout ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijfster Bente Hout.

Zendeghi
(vrijdag 30 mei, 21.00 uur, De Gloppe, Leeuwarden)
Precies vijf jaar na haar laatste stamceltransplantatie, als behandeling tegen leukemie, viert Anna Span dat ze nu kankervrij is. Een mooiere reden voor een goed feest bestaat bijna niet. De line-up is prachtig en bestaat uit o.a. Kim Janssen, Christopher Paul Stelling en Willie Darktrousers. Het feestje vindt plaats in Café de Gloppe in Leeuwarden en de entree bedraagt vier euro. De opbrengst van Zendeghi gaat naar het door Anna gestarte initiatief “Kleine Moeite, Groot Gebaar”, hiermee verricht ze, samen met anderen, bijzonder goede daden. Zo kookte ze vorig jaar Kerst en afgelopen Pasen vanuit dit initiatief voor gezinnen van de voedselbank. Redenen genoeg om een bezoek te brengen aan De Gloppe op vrijdagavond.

Cairo Liberation Front + TDTMCM + Mr. Wallace + DJ Ray Koocks
(vrijdag 30 mei, 20.00 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden)
Het barst van de feestjes deze week. Helaas vinden er wel twee op dezelfde avond plaats, dat wordt kiezen of feesthoppen. Ook op vrijdag de 30e viert Podium Asteriks haar vierde verjaardag en dat doen ze goed. Zo staat bijvoorbeeld het epische Cairo Liberation Front op de planken, die naar eigen zeggen het eerste Electro Cha3bi DJ’s zijn buiten Egypte. Ze speelden eerder onder andere op het Amsterdam Dance Event en Best Kept Secret en staan garant voor voeten van de vloer. Dan is er nog het viertal The Don’t Touch My Croque-Monsieurs, wat alleen al een prijs verdient voor de naam en het lokale Mr. Wallace. Tot slot vormt de Groningse DJ Ray Koocks met zijn rock ’n roll de kers op de taart van een knalfuif in Asteriks. Absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Démira
(zaterdag 31 mei, 21.00 uur, Bolwerk, Sneek)

Wie van een flink potje folkpop in de richting van bands als Mumford & Sons, The Lumineers en Laura Marling houdt is op zaterdagavond aan het goede adres bij Het Bolwerk in Sneek. Démira Jansen was vorig jaar te zien in televisieprogramma “De Beste Singer-Songwriter Van Nederland”, waarna ze een (uitverkochte) tour door Nederland deed waarbij ze onder andere in Paradiso, Tivoli en ’t Paard van Troje speelde. In februari 2014 kwam haar EP Indigo uit met de gelijknamige single, gevolgd door een opnieuw een succesvolle tour door Nederland met band. Dit weekend is de talentvolle singer-songwriter gratis te zien in Sneek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland