3VOOR12/Friesland tipt... 3VOOR12/Friesland tipt...

Tommy Ebben, Nokturné en Marike Jager

, Alwin Sinnema

3VOOR12/Friesland tipt...

Tommy Ebben, Nokturné en Marike Jager

Alwin Sinnema ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Alwin Sinnema.

Tommy Ebben + Blue June + R.T. Woods
(Vrijdag 9 mei, 20.00 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden)
Deze vrijdag is het singer-songwriter avond in Podium Asteriks. Daar staat Tommy Ebben als hoofdact. Een Utrechtse singer-songwriter die een tijd lang samen met de band The Small Town Villains speelde, maar nu weer solo opereert. Verwacht een bijzonder genre, namelijk Folk-rootsrock. De support bestaat uit R.T Woods een jonge singer-songwriter uit Leeuwarden die in zijn vorige leven als Mr. Midje de finale van de Kunstbende won en vorig jaar deelnam aan het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Dit jaar heeft hij zich flink ontwikkeld en het is de moeite waard om naar hem te luisteren. De derde artiest is Blue June, een vrouwelijke singer-songwriter. Met The Doors, Feist en Patrick Watson als inspiratiebronnen mag je een show vol soulvolle folk verwachten.

Nokturné B-Sides: de Nachtbraker
(vrijdag 9 mei 23:00 uur, Club Hemingway, Leeuwarden)
Wie na een avondje Asteriks nog vol energie zit, is bij Nokturné aan het goede adres.
Het house/techno collectief heeft onlangs een nieuw concept opgezet om talentvolle DJ’s in Leeuwarden onder de aandacht te brengen. Voor deze editie van B-Sides komt de Nachtbraker over uit Amsterdam. Volgens Nokturné is dit iemand om de komende tijd in de gaten te houden. Onlangs is de dj getekend door Heist Recordings, het platenlabel van Detroit Swindle (een aansprekende naam in de nationale- en internationale house scene). De line-up bestaat daarnaast uit de resident dj’s van Nokturné: Nuuver en WIFEBEATER en die weten zo langzamerhand wel welke ingrediënten er nodig zijn voor een goed feestje.

Marike Jager
(Zaterdag 10 mei, 22.00 uur, Martinuskerk, Hempens)
Wil je de zaterdagavond eens een keer op een andere manier invullen, dan is dit een mooie gelegenheid. Om 22:00 uur speelt Marike Jager in de Martinuskerk in Hempens, een plaats vlak onder Leeuwarden. Eerder dit jaar bracht Marike het album The Silent Song uit. Een album waarbij je ongetwijfeld de kracht van de stilte zal ervaren, op een prachtige plek zoals de Martinuskerk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland