Volle bak bij Saxon in uitverkocht Poppodium Romein Volle bak bij Saxon in uitverkocht Poppodium Romein

Fans uit het hele land komen massaal naar Leeuwarden

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Femme von Steel

Volle bak bij Saxon in uitverkocht Poppodium Romein

Fans uit het hele land komen massaal naar Leeuwarden

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Femme von Steel ,

Als één van de grondleggers van de Britse heavy metal is Saxon meer dan welkom in Leeuwarden. Al meer dan 30 jaar staan de heren op het podium en ze hebben nog geen zin om er mee te stoppen. Voor en na de show worden platen gedraaid door Big Bad Wolf Records’ eigen DJ Tamme Oosterhof.

Met als opener Sacrifice, van het nieuwe gelijknamige album, krijgt Saxon meteen de hele zaal mee. Van begin af aan al (de band begon in 1976!) weet Saxon jong en oud te bereiken met hun muziek, ook vanavond. Voor de zekerheid vraagt zanger Peter "Biff" Byford regelmatig of het publiek het naar de zin heeft, hij ontvangt daar een groot gejuich voor terug, het publiek heeft het zeker naar de zin. Dat is ook te merken aan de meebewegende hoofden op de muziek en het meezingen. Kortom, het zijn échte fans van Saxon vanavond in Romein.

Twee uur lang worden er nummers van vele albums door de zaal geblazen. Favorieten als Heavy Metal Thunder, Battalions Of Steel, Stallions Of The Highway en 747 (Strangers In The Night) komen voorbij. Met als afsluiter Princess Of The Night komt er een einde aan de show en heeft Saxon laten zien dat ze na al die jaren nog met veel energie op het podium staan. Het is geen raadsel waarom de band het zo lang volhoudt, gezien het plezier dat ze er nog steeds in hebben.

---
Gezien: Saxon
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: Donderdag 6 maart 2014
Opkomst: Uitverkocht

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland