#KPVF14: Het spoor terug... Yellow House 21 #KPVF14: Het spoor terug... Yellow House 21

De jury hoort graag meer van deze band

, Tekst: Theo van der Veer

#KPVF14: Het spoor terug... Yellow House 21

De jury hoort graag meer van deze band

Tekst: Theo van der Veer ,

In deel twee van onze serie, Kleine Prijs van Friesland, het spoor terug... blikken we terug met Marco Buffing, zanger/gitarist van Yellow House 21. Begin juni 2012 wordt het vijfkoppige folkpop gezelschap gekroond tot de winnaar van de Kleine Prijs van Friesland van dat jaar. Hoewel Yellow House 21 de voorrondes overtuigend wint, verwacht de band niet de uiteindelijke winnaar te worden. Toch staan zij aan het eind van de avond op het podium met een fles champagne en een flinke cheque in hun handen.

Marco, wat herinner jij je nog van de Kleine Prijs van Friesland 2012? Had je verwacht dat jullie een kans maakten?

“Eigenlijk weet ik het nog als de dag van gisteren. Dit komt voornamelijk omdat we totaal niet dachten dat wij zouden winnen. We hadden wel het idee dat we een terechte finalist waren, met name door de lovende jury uitspraken tijdens de voorrondes. Tijdens de finale hebben we alles gegeven en we hadden ook echt het gevoel dat we te gek gespeeld hadden. Na ons optreden stonden wij met een handje vol vrienden (want zoveel mensen waren er niet voor ons gekomen) achter in de zaal lekker biertjes te drinken en naar de concurrentie te kijken. Toen het moment van de uitslag daar was, hadden we totaal geen verwachtingen. Totdat er kenmerken werden genoemd over de winnaar: vernieuwend, veel verschillende instrumenten, eigen geluid ... hier konden we ons wel in vinden. Toch hadden we ook toen nog steeds geen idee dat we de KPvF gingen winnen. Tot het verlossende moment. Echt totaal onverwacht!”

Wat weet jij nog van de concurrentie, wie had jij zelf getipt?

“We waren vooral onder de indruk van Brückenbauer en Blue June. Super toffe en strakke bands!” 

Dan win je dus als band de Kleine Prijs van Friesland 2013, wat levert zo’n prijs vervolgens op?

“Het heeft ons in zo’n korte tijd zoveel aandacht opgeleverd. Wij waren een relatief jonge groep, maar na het winnen van de Kleine Prijs zijn we snel opgegroeid tot een volwassen band.”

Raad jij een beginnende band aan om deel te nemen aan de Kleine Prijs van Friesland?

“Ik raad het beginnende bands zeker aan om mee te doen. Alleen al door je deelname laat je je naam rondgaan. Dat is belangrijk. Je hebt gegarandeerd extra aandacht rondom je band en je krijgt feedback op je show.” 

Hoe gaat het momenteel met Yellow House 21? Wat kunnen we dit jaar nog van jullie verwachten?

“Momenteel gaat het goed met Yellow House 21. We zijn eindelijk klaar met de EP, die willen we binnenkort lanceren. We hebben met elkaar afgesproken dat we dit rustig gaan doen en hier een goed plan voor gaan maken. Dat vinden we belangrijk omdat we er heel veel tijd en energie in hebben gestoken. Ik zou zeggen: hou ons in de gaten!”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland