KPvF 2013: Nicsz wint in de Musykfabryk

Jonge viermansformatie wint derde voorronde in Heerenveen

Hinde Fokkema ,

De Musykfabryk in Heerenveen beloofde deze avond: Backseat Drivers, Rotogroove, Wayne O, Nicsz en Brainwave. Hieronder waren meerderen die eerder hebben mee gedaan en het is leuk om te zien hoe die bands vooruit gaan. Het werd al snel steeds drukker en gezelliger, een leuk publiek! De jury was het unaniem eens over de winnaar; de jongens van Nicsz kregen het hele publiek naar voren en een uitgebreid applaus!!

Backseat Drivers starten deze avond. Wat opviel was het spelplezier, de band staat zelfverzekerd te spelen en scoort dan ook hoog op de podiumpresentatie. ‘Vooraan een zanger die geknipt is voor dit genre en een fijne underground vibe, hou dit zo.’ Waar iedereen het over eens was; een toffe veelbelovende band, die zeker nog kan groeien!

Dan Rotogroove, die na vorig jaar kwalitatief een behoorlijke inhaalslag gemaakt hebben! Wat de jury vooral opviel was de goeie zang: zuiver en strak. De nummers waren prettig om naar te luisteren en er zat een goeie opbouw in. De jury gaf hoge punten op ‘compositie’.

Wayne O: ‘Strak is het zeker en de set loopt lekker door”, schrijft de jury in het rapport. De band speelt goed samen en heeft een goed bandgeluid. De meeste punten scoorden ze dan ook op speelvaardigheid. Jurycommentaar: “de podiumpresentatie is cool.”

En als 4e Nicsz, de jongste band van deze avond. Sommige juryleden zijn hier kort over in hun commentaar: “In 1 woord top, dit is niet Nicsz!’ In the pocket jongens! Punten werden gescoord met het goeie gitaargeluid, de zang, en de complete uitstraling. Met woorden als kippenvel en zelfs 10-en op de cijferlijst is dit een veelbelovende band!!

Brainwave sloot de avond af met een lekkere jaren ’70 sound. Vooraan stond een rockchick met een “goeie stem!” Technisch zat het goed in elkaar en de meeste punten werden gescoord op speelvaardigheid.

---
De volgende voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân vindt vrijdag 1 maart plaats in It Badhûs in De Westereen.