Leeuwarden krijgt nieuw festival: CityRock

Rockfestival aan vooravond Into the Grave

Niels Lahuis ,

Het festivalaanbod in Leeuwarden begint steeds meer te groeien. Vandaag is bekend geworden dat de hoofdstad er een nieuw rockfestival bij gaat krijgen. CityRock Leeuwarden zal op vrijdag 8 augustus plaatsvinden aan de voet van de Oldehove. Het nieuwe festival is een productie van het team achter metalfestival Into the Grave. Tickets voor CityRock Leeuwarden kosten €15,- per stuk. De komende weken wordt de line-up bekendgemaakt, waar volgens de organisatie enkele grote acts tussen zitten.

Aan de vooravond van metalfestijn Into the Grave zal in Leeuwarden een gloednieuw festival plaatsvinden. CityRock Leeuwarden is de nieuwste toevoeging aan het al ruime festivalaanbod in de evenementenstad. Een vijftal acts zal op vrijdag 8 augustus op het Oldehoofsterkerkhof optreden. CityRock is een productie van de organisatie van Into the Grave maar richt zich daarmee niet meteen op het metalgenre. “CityRock Leeuwarden probeert met mainstream rock een breder publiek aan te spreken dan het metalpubliek", verklaart programmeur Paul van Berlo. "Maar het is natuurlijk wel stevige rock, dus er zullen best mensen zijn die beide dagen willen komen.” Die mogelijkheid wordt door de organisatie aangeboden in de vorm van combi-tickets voor beide dagen. 

Vorig jaar kon het festival op het allerlaatste moment geen doorgang vinden. Voor dit jaar voorspelt de organisatie geen problemen. In de komende weken worden de eerste namen voor CityRock Leeuwarden verwacht. Volgens Van Berlo zitten daar enkele grote, bekende namen tussen. "Namen waarvoor zo'n combi-ticket spotgoedkoop is."

---
CityRock Leeuwarden vindt plaats op vrijdag 8 augustus op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De voorverkoop begint op vrijdag 1 februari en losse kaarten zijn verkrijgbaar voor €15,-. Combi-tickets voor CityRock én Into the Grave gaan weg voor €22,50. De tickets zijn verkrijgbaar via de Facebookpagina van het festival.