Kataklysm goed begin van nieuw metaljaar in Romein

Enthousiast publiek bij internationale metalpackage

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Femme von Steel ,

Een goede manier om het nieuwe jaar in te luiden: met Kataklysm, Krisiun, Fleshgod Apocalypse sla je wel de spijker op de kop als het om verschillende soorten death metal gaat. Dit sterke internationale trio werd in Poppodium Romein voorafgegaan door ús eigen Fryske Braincasket.

Het publiek wordt op deze zondagavond rond etenstijd meteen goed wakker geschud door de brute death metal van Braincasket uit Heerenveen. Iedereen lijkt er zin in te hebben en er wordt hier en daar dan ook al enthousiast geduwd en geheadbanged.

Wanneer Fleshgod Apocalypse begint is de zaal goed vol. De haren zijn nu los en de moshpit is nu ook daadwerkelijk een moshpit te noemen. De Italiaanse band speelt prima en het bekendere nummer The Violation wordt warm verwelkomd door het metalpubliek. Jammer dat de toetsen en vooral de operazang niet zo goed te horen zijn, het symfonische aspect valt daardoor wat weg.

Iets later dan de bedoeling razen de zware en snelle klanken van het Braziliaanse Krisiun de zaal door. De solo’s worden perfect uitgevoerd en de driekoppige band straalt een ongelofelijke kracht uit. De heren spelen goed en dat komt volgens de band door het publiek; om de paar nummers volgt een uitgebreid bedankje van frontman Alex Camargo. 

De metalheads in Romein zijn vandaag met hunn goede been uit bed gestapt, want iedereen staat volop te headbangen; er is tijdens de nummers geen moment dat de pit stil ligt. Het Canadees-Amerikaanse Kataklysm speelt een goede show, de drummer is in vorm en de veelzijdigheid van de stem van frontman Maurizio Lacono is kenmerkend voor de band. Ze spelen nummers van het nieuwe album, zoals Kill The Elite en Elevate, maar ook oudere nummers als Crippled And Broken. Like Animals wordt zelfs opgedragen aan het Leeuwarder publiek, dat zo enthousiast meedoet met de band. 

---
Wie: Kataklysm, Krisiun, Fleshgod Apocalypse, Braincasket
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: zondag 12 januari 2014
Opkomst: Goed