Nieuw begin voor Podium Asteriks

Oprichters Bootsma en Reen dragen het stokje over aan nieuwe generatie

Sjoukje Werkman ,

Een goed begin van het nieuwe jaar voor Podium Asteriks. Na het succes van recordpoging Serious Record is een korte pauze genoeg om fris en fruitig het nieuwe jaar in te gaan. Volle bak tijdens de terugkeer van Daryll-Ann, een bijzondere nieuwjaarsborrel én een nieuwe, enthousiaste, vierkoppige directie. Oprichters Peter Reen en Sjoerd Bootsma kunnen met een gerust hart het stokje overdragen.

Podium Asteriks werd in 2010 opgericht door Peter Reen, Sjoerd Bootsma en Paul van Berlo. Wat begon als een aanvulling op de popscene is uitgegroeid tot één van de toonaangevende podia in het noorden van Nederland. "Na bijna vier jaar is het dan ook mooi om verder te gaan en een nieuwe lichting aan het roer te laten”, aldus Bootsma en Reen. “We hebben het volste vertrouwen in deze nieuwe groep, ze hebben zich de afgelopen twee jaren echt bewezen."

Peter Dijkstra, Koen Haringa, Denise Hendriks en Stephanie Kemper, allen als vrijwilliger bij Asteriks begonnen, vormen vanaf begin dit jaar de directie van het podium. "Van barman tot directeur in een paar jaar tijd: bij Asteriks is dat mogelijk", aldus Haringa. "Dat maakt het podium een te gekke plek waar talentontwikkeling hand in hand gaat met het ondersteunen en ontwikkelen van de regionale popscene."

Tijdens de nieuwjaarsborrel is de sfeer dan ook prima. Bij Podium Asteriks gaat alles net even wat anders. Alleen een borrel is niet genoeg om het nieuwe jaar op gepaste wijze in te luiden. Daar heb je een zingende dominee, Fries dichtersduo Duo von Däniken, Leonard Ford en een boel gezelligheid bij nodig. En goede vooruitzichten. Want 2014, dat wordt een mooi jaar. Een vrijwel uitverkocht optreden van Moss, een goed gevulde concertagenda en een nieuwe editie van Welcome to The Village. De toekomst ziet er goed uit voor Podium Asteriks.