#JBF14: The Devil Makes Three maakt het beest in je los #JBF14: The Devil Makes Three maakt het beest in je los

Het beest ontketend in cellenblok Blokhuispoort

, Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Coen Waltmans

#JBF14: The Devil Makes Three maakt het beest in je los

Het beest ontketend in cellenblok Blokhuispoort

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Coen Waltmans ,

The Devil Makes Three uit de USA (Santa Cruz, Californië om precies te zijn) heeft zijn sporen al ruimschoots verdient in de Americana-scene. Zo hebben ze al in het voorprogramma gestaan van countrylegende Willy Nelson. Deze grootheid is in één adem te noemen met artiesten zoals wijlen Johnny Cash en Waylon Jennings. Vanavond maakt de band het beest in het publiek los in het cellenblok van de Blokhuispoort.

HET CONCERT: 
The Devil Makes Three, Jailbreak festival 2014, Cellenblok Blokhuispoort, vrijdag 13 juni


DE ACT:

The Devil Makes Three is in 2002 opgericht en heeft al vier albums uitgebracht. De band bestaat uit de muzikanten: Pete Bernhard (zang en gitaar), Lucia Turino (contrabas en zang) en Cooper McBean (gitaar, banjo en zang). Met hun Americana muziek -een blend van country, ragtime en bluegrass- weten de bandleden iedere zaal in een mum van tijd op zijn kop te zetten.

HET NUMMER:
Het nummer Spinning Like a Top, dat de band ook vanavond speelt, gaat over het opgroeien als tiener in de stad Brattleboro, Vermont, waar de bandleden vandaan komen. Het gaat over de moeilijkheden die zij hebben ervaren als tiener in deze stad, de uitzichtloosheid, de relatieproblemen en het vluchten in drugsgebruik. Dit is voor de bandleden de reden geweest om om in 2001 met een high school diploma op zak te verhuizen naar Californië; weg van alle sleur, weg van alles. Pete en Lucia zijn inmiddels weer teruggekeerd naar het pittoreske Brattleboro.

HET MOMENT: 

Er wordt stevig gepogood, het is storend dat er tijdens het optreden wat opstootjes zijn. De aandacht gaat daarbij meer naar het pogoënde publiek uit dan naar de band, die het aanschouwen meer dan waard is. Bij de muziek wordt zelfs gecrowdsurft.

OOK OPMERKELIJK:
Als het uit de hand dreigt te lopen, wordt er door zanger Pete Bernhard geheel terecht iets van de oproer gezegd. De onruststoker wordt verzocht te vertrekken. Zanger Pete krijgt daarbij bijval van het publiek. Na deze vermaning blijft het er nog steeds vrij hard aan toe gaan.

HET PUBLIEK:
Hoste er op los, het bier vloeide rijkelijk en er was een aggressieve sfeer te voelen. Blijkbaar menen sommige mensen zich te moeten misdragen bij het optreden van deze band.

HET OORDEEL:
De muziek van The Devil Makes Three heeft iets authentieks en staat garant voor feestvreugde. De band weet de juiste balans te vinden tussen liedjes die uit het leven gegrepen zijn en liedjes waarbij gedanst mag worden, maar dan liefst op een gewone manier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland