#JBF14: Feest met Small Time Crooks #JBF14: Feest met Small Time Crooks

Druk, warm en gezellig met hilarische anekdotes

, Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Tiffany Peters

#JBF14: Feest met Small Time Crooks

Druk, warm en gezellig met hilarische anekdotes

Tekst: Dirk van der Zee | Foto's: Tiffany Peters ,

Hoe verzeker je jezelf van een geslaagde feestavond? Juist! Je voegt Small Time Crooks toe aan de line-up van je festival. Deze band is voor geen gat te vangen en als je ze heel lief vraagt willen ze ook wel op je bruiloft of barbecue optreden. De voorwaarden zijn simpel: er liggen wat knaken voor ze klaar, er wordt gegrilde kip geserveerd met een sausje en alles wat in de tuin rondslingert en brandbaar is, mag op de barbecue.

HET CONCERT:

DE ACT:

De Haagse viermans formatie Small Time Crooks (tevens een filmtitel van Woody Allen) maken skiffle. Skiffle is in de jaren '30 van de vorige eeuw ontstaan in New Orleans, in de jaren '50 werd het populair en is gaandeweg overgewaaid naar Europa. Naar Engeland om precies te zijn, om vervolgens weer in de vergetelheid te raken. Met skiffle is de muzikale carrière van John Lennon ooit begonnen, met de band The Quarrymen. De muziek is van origine een mengelmoes van jazz, blues en roots en wordt gespeeld op geïmproviseerde muziekinstrumenten. De bezetting van Small Time Crooks bestaat uit een contrabas, een banjo, een gitaar, een wasbord met verschillende fluitjes en zang.

HET NUMMER:

Ook het nummer Laat Me, een cover van Ramses Shaffy, wordt in de skiffle saus gedoopt. Het treurige liedje is nu, dankzij het arrangement van de band, veranderd in een vrolijk liedje. Het refrein is eenvoudig en wordt uit volle borst meegezongen door een groot deel van het publiek.

HET MOMENT:

Zanger/bassist Zwalfred Hollsteiner vertelt tussen de nummers anekdotes over de totstandkoming van de nummers. Met de introductie van het nummer Laat Me omlijst Zwalfred waarom Ramses Shaffy zich dood heeft gedronken en krijgt daarmee de lachers op zijn hand.

OOK OPMERKELIJK:

Er is veel belangstelling voor de Small Time Crooks, teveel eigenlijk. Beneden aan de trap  is wat oponthoud. Om veiligheidsredenen mogen er maar 150 mensen de zaal in. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de beveiligers van het festival.

HET PUBLIEK:

Er heerst een vrolijke feeststemming, de sfeer is gezellig. Ondanks de warmte binnen wordt er enthousiast gedanst op de muziek. Het bier en andere koele drankjes bieden verkoeling, het vocht vloeit dan ook rijkelijk.

HET OORDEEL:

Small Time Crooks weet er van het begin tot einde van de set een feest van te maken. De band stond al vaker op festivals, waaronder Paaspop en Lowlands. Dit seizoen staan er meerdere festivals op het programma, waarvan Jailbreak er één is. Small Time Crooks, een goede keuze van de organisatie!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland