#JBF14: Icky Pack laat de zon schijnen #JBF14: Icky Pack laat de zon schijnen

Rocken vanaf een pick-up truck

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Keri Stoelinga

#JBF14: Icky Pack laat de zon schijnen

Rocken vanaf een pick-up truck

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Keri Stoelinga ,

Frontman Yorn Overwijk was eerder op de dag al te zien met de Downbeat Maestros, rockend op een doghouse bas. Deze heeft hij nu verruild voor een elektrische gitaar. Waar Downbeat Maestros teruggaat naar de jaren ’50, blijft Icky Pack in het hier en nu. Normaal gesproken staat Overwijk alleen met zijn gitaar en een drumcomputer, vandaag vult drummer Jelmer Terwal Overwijks muziek aan. Icky Pack maakt naar eigen zeggen garagepop en kan hierin zijn dichtkunsten kwijt.

HET CONCERT:
Icky Pack, Square 1, Jailbreak Festival, zondag 15 juni


DE ACT:

De zon laat zich maar weinig zien op deze zondagmiddag tijdens Jailbreak Festival, maar komt wel tevoorschijn tijdens het optreden van Icky Pack. De act staat te spelen op een geïmproviseerd podium gemaakt van een oude pick-up truck. Wie oldskool rockabilly verwacht zit ernaast. Icky Pack is moderner en rauwer en doet al snel denken aan een andere tweemansformatie: The White Stripes. Door het gebruik van samples krijg je het idee dat je naar een volledige band aan het luisteren bent.

HET NUMMER:
“Een liedje voor de dames!” roept Overwijk voordat hij het nummer Unchanged inzet. Waarom deze speciaal voor de dames is, wordt niet helemaal duidelijk. Tijdens het nummer maakt Overwijk veel gebruik van effecten over de microfoon. Het is een lekker nummer waar het publiek zichtbaar van geniet.

HET MOMENT:
De aanvang van het concert is wel het moment; niemand verwacht zoveel geluid van maar twee mensen op een podium. De muziek wordt goed opgevuld door het gebruik van samples en geluidseffecten.

OOK OPMERKELIJK:
Het is duidelijk te zien dat zanger Overwijk vol overgave staat te spelen en zich niet snel laat afleiden. Zelfs wanneer zijn zonnebril ongelukkig van zijn hoofd valt, speelt hij stoïcijns door.

HET PUBLIEK:
Het wil maar niet echt loskomen op deze zondagmiddag. Het grootste deel van het publiek zit relaxed aan de biertafels en geniet onder het genot van een drankje van Icky Packs muziek. Voorbijgangers die op weg zijn naar de tatoeëerders of naar de bierstandjes blijven gebiologeerd staan kijken; Icky Pack weet de aandacht vast te houden. Ook tijdens dit optreden wordt er niet veel gedanst, maar is er veel aandacht voor de band.


HET OORDEEL:

Icky Pack speelt een strakke set met rechttoe rechtaan nummers. Drummer Jelmer Terwal blijkt een mooie opvulling te zijn voor de muziek van Overwijk. De nummers zijn goed, maar de tekst is hier en daar wel lastig te verstaan door de articulatie van Overwijk. Toch weet de band het publiek te vermaken en laat het duo de bezoekers met een glimlach achter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland