#JBF14: One-man band Dead Cat Stimpy stuitert op zijn stoel

Energieke show slaat niet over op publiek

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Tiffany Peters ,

Zelfs in je eentje is het mogelijk om een muur van geluid te produceren vol psychobilly, rockabilly en garagerock. De Delftse Tim Herrebrugh heeft een heel eigen sound die pakkend is en al veel mensen heeft weten te boeien. Ook op de zaterdag van Jailbreak Festival haalt hij alles uit de kast, maar de omstandigheden zijn niet optimaal.

HET CONCERT: 
Dead Cat Stimpy, Jailbreak Festival 2014, Plein Blokhuispoort, zaterdag 14 juni

DE ACT: 
Een ruwe, rauwe stem die bijna klinkt als een didgeridoo klinkt over de binnenplaats van de oude gevangenis. Met alleen een bassdrum, snare, hi-hat en een gitaar als begeleiding heb je ook wel zo'n stem nodig. Geïnspireerd door de punk brengt Dead Cat Stimpy simpliciteit terug in zijn nummers, maar dan op een rock-'n-roll en blues manier.

HET MOMENT: 
Het begin van zijn set is toch wel het beste, omdat het publiek dan verrast wordt door Herrebrughs interessante sound. Het nieuwe van de one-man band is er helaas wel snel af in de grote ruimte die als locatie voor dit optreden is gekozen.


OOK OPMERKELIJK: 

Herrebrugh zit gedurende zijn hele set te stuiteren op zijn stoel en zelfs de ballads zitten vol energie. Je wordt er vanzelf vrolijk en energiek van. De man achter Dead Cat Stimpy vindt het heel belangrijk dat hij het zelf leuk vindt en echt zijn eigen ding kan doen.

HET PUBLIEK: 
Misschien komt het doordat er een frisse wind over het plein waait en het nog vroeg op de middag is, maar de muziek lijkt het publiek niet heel erg te lokken. Deze jongeman is waarschijnlijk beter af in de kroeg of een kleine zaal, want tegen het einde van de set zitten er niet veel mensen meer te kijken.

HET OORDEEL: 
Leuk voor even, maar uiteindelijk toch teveel van hetzelfde. Het publiek loopt na een tijdje weg, waardoor er tegen het einde van de set niet veel applaus meer klinkt. De combinatie van de weersomstandigheden, de vele tattoo-artiesten die er die dag ook zijn en het vroege tijdstip maakt dat de opkomst een beetje teleurstellend is. Ondanks alle energie die Dead Cat Stimpy laat zien, is het publiek niet erg toegeeflijk vanmiddag.