#DOA14: Murderset Pieces trapt Dokk’em Open Air sterk af

West-Vlaamse thrash/heavymetalband maakt kennis met de Nederlandse metalscene

Tekst: Elsalie Dekker ,

De eerste double bass klinkt door de tent, Dokk’em Open Air 2014 is begonnen. De jonge band Murderset Pieces, opgericht in 2011 door de Selleslagh broers, Filip Delva en later ook Nick Lamote (allebei ex- Planet Zero), weet met hun mix van thrash- en heavy metal als één van de winnaars van de internationale bandcontest Metal Battle Alliance uit de bus te komen en daarmee dus een plekje op Dokk’em Open Air te winnen.

HET CONCERT:
Murderset Pieces, Dokk'em Open Air 2014, Large Realm Stage, 20 juni 2014

DE ACT:

De band die begon als Protocol 11 besloot na het eerste optreden dat een naamsverandering en een opname van een EP nodig waren. Onder de naam Murderset Pieces heeft de band een twee nummers tellende EP opgenomen: The First Pieces. Dit is het tweede festival van de band dit jaar en vandaag is ook het laatste optreden met drummer Tim Selleslagh, die stopt om persoonlijke redenen.

HET NUMMER:
Zanger Nick Lamote noemt zelf het nummer Weak speciaal, waar het publiek ook goed op reageert. Na een aantal grapjes van de bassist met het publiek speelt de band het laatste nummer Last Hope van hun EP. Jammer want na Weak klinkt dit nummer niet zo goed en is het publiek het enthousiasme dan ook een beetje verloren.

HET MOMENT:
Lamote komt op met een masker met een rare horror versie van clown schmink en elvenoren. Het is niet duidelijk waarom de zanger zo is uitgedost en de eenheid van de band valt hierdoor een beetje weg. Na een tweetal nummers met het masker rond te hebben gelopen, komt de zanger opnieuw op zonder zijn uitdossing waardoor de eenheid weer terugkeert.

OOK OPMERKELIJK:
De band begint met een zeer langdurend intro waarna ze één voor één op komen lopen. Gezien het aantal mensen in het publiek aan het begin van de show van de heren is dit niet helemaal passend. Murderset Pieces kan beter direct knallen en het publiek niet te lang laten wachten.

HET PUBLIEK:
Maar datzelfde publiek reageert enthousiast op de eerste band van het festival. In het begin staan er nog maar weinig mensen, die toch al wel even meebewegen op de muziek. Tegen het einde van de set staan er inmiddels toch al zo’n veertig man te kijken en een groepje fans staat vooraan.

HET OORDEEL:
Als opener van het festival slaat Murderset Pieces geen slecht figuur en de band heeft zo te horen nog behoorlijk wat in petto voor de metalwereld. Een veel belovende mix tussen thrash en heavy metal met een ijzersterke zanger heeft het Dokkumer publiek overtuigd.