3VOOR12/Friesland Tipt...

Lucky Fonz III, ONDERGRONDS en The Posies

Tekst: Bente Hout ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijfster Bente Hout.

Lucky Fonz III presenteert ‘Neurose, geur & maneschijn'
(Donderdag 4 december, 20:30 uur, De Harmonie, Leeuwarden)

Lucky Fonz III heeft dankzij intensieve tours in onder andere Amerika, Australië en Zuid-
Afrika een toegewijde internationale fanbasis weten te verwerven. Ook in Nederland is de eigenzinnige Zuid-Hollander, sinds het succes van zijn vorige plaat Hoe je Honing Maakt, met daarop de top-10 hit Ik heb een meisje, een bekende naam binnen het singer-songwriter circuit. Met zijn muzikale cabaretprogramma Neurose, geur & maneschijn maakt Lucky Fonz III een nieuwe stap in zijn carrière. Met oud en nieuw materiaal laat hij naast zijn humor, ook zijn vermogen om te prikkelen en te ontroeren zien.


ONDERGRONDS: The Bongo Club (SE), Moon Tapes en Karawane

(Donderdag 11 december, 20:30 uur, De Gloppe, Leeuwarden)

Na het Ondergronds Festival in augustus is het een tijdje stil geweest rond het nieuwe concertplatform uit Leeuwarden. Afgelopen weekend organiseerde ONDERGRONDS de afterparty van Explore the North in de synagoge en op 11 december organiseren ze weer een eigen editie in de Gloppe. Hiervoor halen ze onder andere opnieuw een Zweedse band naar Leeuwarden. The Bongo Club uit Borås is een vierkoppige indierockband en inmiddels al een maand op tour door Europa. In de Gloppe sluiten ze hun tour, van in totaal 28 optredens, af.

Moon Tapes uit Amsterdam stond onlangs in de finale van de Amsterdamse Popprijs in de Melkweg. Dat de dreampop/
surfband, die nog maar een aantal maanden bezig is, potentie heeft en opvalt is wel duidelijk. Zo werd hun laatste demo Back in Love onder andere opgepikt door Australisch muziekplatform Sounds Better With Reverb.

Tot slot staat ook Karawane op het programma. Het nieuwe bandproject van Anne Caesar van Wieren, voormalig zanger en liedjesschrijver van gitaarband LPG. De groep staat getekend bij Excelsior Recordings en brengt vanaf januari volgend jaar iedere eerste maandag van de maand een nummer van hun album uit.


The Posies (Jon Auer en Ken Stringfellow akoestisch)

(Donderdag 11 december, 19:30 uur, Café de Stam, Joure)

Amerikaanse powerpop band The Posies is sinds eind jaren tachtig al actief. Met een indrukwekkend aantal albums en radiohits als Golden Blunders, Dreamy All Day en Flavor of the Month op zak speelt het kwartet nog steeds wereldwijd. Songwriters Jon Auer en Ken Stringfellow treden als akoestisch duo op in Nederland in november en december. Na Amstelveen, Helmond, Vlissingen en Utrecht doen ze op 11 december ook Joure aan. Een bijzonder moment voor trouwe fans of nieuwsgierigen.