Peter Pan Speedrock dwingt publiek op zijn knieën Peter Pan Speedrock dwingt publiek op zijn knieën

Perfecte line-up voor Romeins feestje

, Tekst: Wybren Nauta | Foto's: Jan-Sjoerd Geertsma

Peter Pan Speedrock dwingt publiek op zijn knieën

Perfecte line-up voor Romeins feestje

Tekst: Wybren Nauta | Foto's: Jan-Sjoerd Geertsma ,

Na de tienduizend likes op Facebook gepasseerd te zijn, besloten ze bij Romein dat het tijd was voor een feestje. En dan nodig je uiteraard je goede vrienden van Peter Pan Speedrock uit, die een kleine acht jaar terug ook al op de opening speelden. Om de lijn van snoeiharde rock 'n roll door te zetten, wordt versterking geleverd door Speakerpunch en Maycingers. De opzet is in elk geval duidelijk: alles moet kapot.

Het is aan de Dordrechtse formatie Speakerpunch om de avond te openen. Met hun mix van allerhande rockmuziek gaat dit echter met moeite. In de eerste paar nummers alleen al wordt gewisseld tussen stoner, hardcore,  hardrock en hedendaagse punk. Wat dat betreft mist de band een echte focus en klinken alle nummers bovendien net wat te herkenbaar. Dit is echter niet erg, aangezien ze vooral het publiek mee willen krijgen. Daar slaagt de band met gemak in. Met name tegen het eind van de set is het publiek inmiddels goed opgewarmd. Het opzwepende slotnummer Bukkake geldt met zijn hoge meebrulfactor met gemak als het hoogtepunt van de set.

Maycingers gaat een klein half uurtje later rustig verder waar Speakerpunch gebleven is. Op de eerste tonen van de band breekt meteen een pit los. De band speelt echt ouderwetse hardcore met een flinke dosis rock 'n roll. De gelijkenis tussen gitarist Erik Pluimer en een jongere Henry Rollins versterkt dit idee alleen maar. Het drietal speelt zoals het hoort: snelle gitaren met nog snellere drums en vrijwel geen pauze van begin tot eind. Muzikaal gezien verschillen de meeste nummers niet van elkaar. Dit is echter geen bezwaar; het publiek gaat wel door.

Romein is inmiddels helemaal volgestroomd en de toon van de avond is reeds gezet. Het is dan ook geen verassing dat zodra de heren van Peter Pan Speedrock beginnen te spelen, de halve zaal in een kolkende massa verdwijnt. Onder het aanhoudende geweld van de drie mannen gaat het publiek het hele optreden door. Cirkelpit? Check. Crowdsurfers? Check. Zelfs een kleine podiumbestorming behoort tot de avond.

Alle bekende singles komen voorbij: Rocketfuel, We Want Blood en natuurlijk Schoppenaas, aangevoerd door bandmascotte Dikke Dennis. De formule is natuurlijk vrij simpel: scheurende gitaren, harde drums vergezeld door teksten over bloed en alles kapotmaken. Als iemand deze simpele formule echter tot een kunst heeft verheven, zijn het deze mannen wel. Routineus werken ze hun set af, en weten precies wanneer er weer een hitje ertegenaan gegooid moet worden om het publiek in beweging te houden. De drie Eindhovenaren zijn veteranen in beukwerk.
 
---
Wie: Peter Pan Speedrock, Speakerpunch, Maycingers
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: Vrijdag 11 april 2014

Opkomst: Uitverkocht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland