3VOOR12/Friesland tipt... 3VOOR12/Friesland tipt...

Jaya the Cat, Fischer Z en Nokturné

, Jan Paulus van der Meulen

3VOOR12/Friesland tipt...

Jaya the Cat, Fischer Z en Nokturné

Jan Paulus van der Meulen ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Jan Paulus van der Meulen.

Jaya The Cat + Andere Koek + The Cool Quest
(Vrijdag 25 april, 20.00 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden)
Het begrip Koninginnenacht zit er nog steeds wel ingeslepen, maar vanavond is het toch echt de eerste Koningsnacht. Hoe kan je dit nou beter in je geheugen griffen, dan met een paar legendarisch feesten. Maar waar zijn die kleine en grotere feestjes in Leeuwarden zoal te vinden? Nou, bijvoorbeeld in het cellenblok van de Blokhuispoort met Jaya The Cat, Andere Koek en The Cool Quest. Wie de Facebookpagina van Jaya The Cat bezoekt, ziet dat de band het goed doet de laatste tijd. Via een Finse tour strijkt de band vrijdag neer in Leeuwarden. Hun muziek is zoals ze het zelf omschrijven is; dirty drunk reggae from Amsterdam/Boston. Ondertussen heeft de band al vier cd’s uitgebracht, speelden ze onder andere op Lowlands en komen nu dus naar Leeuwarden. Samen met The Cool Quest, die onlangs hun EP In Spite Of uitbracht. En met Andere Koek - die in 2013 na zes jaar hun eerste cd genaamd Dagelijkse Kost uitbracht- staat deze avond garant voor ska, een beetje punk en een toefje reggae.

Fischer Z + Sam Walker
(Vrijdag 25 april, 20.00 uur, Poppodium Romein, Leeuwarden)
Op dezelfde avond staat in Romein een oude rot uit het vak: John Watts, met zijn band Fischer Z. Hij werd gezien als het Britse antwoord op bands als Talking Heads en Television. Britse rock met een knipoog naar new wave. Hun eerste plaat Word Salad verscheen in 1979, maar hun grote doorbraak was in 1981 met het album Red Skies Over Paradise. Dit bracht ze zelfs tot grotere festivals zoals Pinkpop. Met een koffer vol ervaring en albums kan het haast niet anders, dit moet gewoon een goede avond worden.

Nokturne & Friends
(Zaterdag 26 april, 13.00 uur, Klokplein, Leeuwarden)
En hou je meer van dansen, maar niet echt van ‘’We The f*ckng Animals’’, dan kan je op zaterdag altijd nog naar het Klokplein waar Nokturné zal zorgen voor een relaxte Koningsdag. Vanaf 1 uur ‘s middags tot diep in de nacht, want het feest gaat gewoon door in Hemmingway, zullen alle Nokturné dj’s het publiek voorzien van techno, beats en vele andere muziekstijlen. Maar ze staan er niet alleen voor want van Influenza -die onlangs Stephan Bodzin naar Leeuwarden haalde en regelmatig feesten organiseert in De Gloppe- staan onder andere Lars Korf en Dennis Jahns achter de draaitafels.

(En anders is er altijd nog wel een nineties feestje ergens)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland