#ETN14: Snowstar Revue blijft drie uren lang boeien

Diversiteit en hoogtepunten houden de avond interessant

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Hans Jellema ,

Als er één plek is op vrijdag met een huiskamersfeer dan moet dat wel de bovenzaal van de Kanselarij zijn geweest. Tijdens een drie uur durende estafette van de beste Snowstar-artiesten nemen veel bezoekers plaats op de eikenhouten vloer. Het optreden is volledig uitverkocht. Tijdens Snowstar Revue spelen The World Of Dust, Herrek, I Am Oak en Broeder Dieleman hun eigen muziek. Ook Kim Janssen kent een memorabele terugkeer in het Leeuwarden waar hij ooit woonde.

DE ACT:

Snowstar Records is een van Nederlands grootste labels op het gebied van indie en folk. Vorig jaar vierde oprichter Cedric Muyres met een aantal artiesten het 10-jarig jubileum in Tivoli, Utrecht. Dit jaar vormt Snowstar Revue de headliner op vrijdag van Explore The North. Tijdens een drie uur durende set spelen onder andere Kim Janssen, Broeder Dieleman en I Am Oak afwisselende optredens. Zie het als een drie uur durende proeverij. 

HET NUMMER: 
Nadat World of Dust (Stefan Breuer) de avond heeft opgewarmd speelt hij vervolgens verder met zijn bandgenoten van I Am Oak. Met de toevoeging van een gitarist en een drummer krijgt het geheel een stuk meer pit. Dit is het moment waarop ze een bijzondere live-versie van Honeycomb spelen. Dit is het moment waarop de Snowstar Revue definitief een versnelling hoger gaat.
HET MOMENT:
Kim Janssen heeft het moeilijk tijdens zijn optreden. Of het de Grutte Pier biertjes zijn of simpelweg een gebrek aan fatsoen laten we in het midden. Maar het rumoer achterin de zaal is dusdanig storend dat Kim Janssen zichzelf amper kan horen. Op een gegeven moment stapt een zeer pittige dame uit het publiek op, loopt naar achteren en maant de hele zaal tot stilte. Daarmee redt ze min of meer het optreden, en dat is de moeite waard. 
OOK OPMERKELIJK: 

Een ander fantastisch moment vindt plaats tijdens het sfeervolle optreden van Broeder Dieleman: het moment waarop de hele zaal voluit meezingt met O.L.V. van de polder. Broeder Dieleman doopt met dit moment de Kanselarij om tot een ware Pinkstergemeente. De Zeeuws-Vlaamse taal is niet voor iedereen te begrijpen. Aan het einde van zijn optreden vraagt een vrouw uit het publiek zichzelf hardop af wat die man nou eigenlijk allemaal zingt.  

HET PUBLIEK:
Het publiek maakt er een gezellig feest van. De zaal is van voor tot achter vol. Tijdens de drie uur durende set is het onvermijdelijk dat de aandacht soms verslapt en de sfeer ietwat té gezellig wordt. Herrek en Kim Janssen hebben dat in minder positief opzicht gemerkt. Mede daardoor komt Herrek niet helemaal uit de verf.
 

 

HET OORDEEL:
Voor het luisterpubliek is Snowstar Revue tijdens Explore The North een niet te missen beleving. De hoogtepunten komen van Kim Janssen, Broeder Dieleman en I Am Oak. Ook Black Oak (The Black Atlantic & I Am Oak) verdient een speciale vermelding. Het duo zet een set neer die wel iets weg heeft van Kings Of Convienience. Ze spelen een zeer ontspannen set die met name bestaat uit nummers van hun Black Oak EP. Kortom, Snowstar Revue kent genoeg diversiteit en hoogtepunten om drie uren te blijven boeien.